search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Κύπρος: Ανοικτά της Αμμοχώστου πλέει το Barbaros (Χάρτης)

30.07.2020 07:11
Νέα NAVTEX της Τουρκίας για το Barbaros -Το πλοίο επιστρέφει στην κυπριακή ΑΟΖ - Media

 

Ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros», που απέπλευσε από το λιμάνι των Όλμων (Τασουτσού) αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Κινείται με ταχύτητα 4,9 κόμβων εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», σε αντίθεση με τη NAVTEX που εξέδωσε για έρευνες νοτίως του Καστελορίζου και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία αυτή τη φορά υλοποιεί τις απειλές της και έστειλε το «Barbaros» για νέα εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει και βοηθητικό σκάφος, ενώ σύμφωνα με την εκδοθείσα NAVTEX, οι σεισμογραφικές έρευνες στα οικόπεδα 2,3 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η κίνηση του Barbaros επιβεβαιώνεται και από τον χάρτη πραγματικού χρόνου πλοίων, ο οποίος απεικονίζει το τουρκικό ερευνητικό ανατολικά της Αμμοχώστου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09