search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:09
MENU CLOSE

«Βόμβα» Τραμπ: Πρότεινε να αναβληθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

30.07.2020 13:16
trump_0-1.jpg

 

Έγινε κι αυτό: ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδεχομένως οι ΗΠΑ θα πρέπει να «καθυστερήσουν τις εκλογές» για τον νέο πρόεδρο της χώρας, που είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέβη σε αυτή την πρωτοφανή δήλωση, ισχυριζόμενος ότι η διαδικασία της επιστολικής ψήφου θα καθιστούσε τις εκλογές του φθινοπώρου «τις πιο ανακριβείς και δόλιες στην ιστορία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει πλειστάκις επιτεθεί στο θεσμό της επιστολικής ψήφου, λέγοντας ότι μπορεί να γίνει νοθεία, αλλά είναι η πρώτη φορά που συνδέει το θέμα με το χρόνο των προεδρικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τραμπ να υπολείπεται σημαντικά του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Πάντως, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής, Έλεν Γουάιντραουμπ, έστειλε σαφές αρνητικό μήνυμα στον Τραμπ λέγοντας ότι «όχι, κύριε Πρόεδρε, δεν έχετε το δικαίωμα να αναβάλλετε τις εκλογές, ούτε και πρέπει να αναβληθούν. Οι Πολιτείες και οι ΟΤΑ ζητούν από εσάς και το Κογκρέσο κονδύλια ώστε να διεγάγουν τις ασφαλείς εκλογές, που όλοι οι Αμερικανοί ζητούν. Γιατί δεν εργάζεστε γι’ αυτό;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:09