search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:46
MENU CLOSE

Έτσι οι κλέφτες «εξαφανίζουν» το αυτοκίνητό μας σε δευτερόλεπτα (video)

31.07.2020 07:19
Έτσι οι κλέφτες «εξαφανίζουν» το αυτοκίνητό μας σε δευτερόλεπτα (video) - Media

 

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο έχουν ανακαλύψει οι συμμορίες που κλέβουν αυτοκίνητα για να παραβιάζουν ακόμα και τα πιο σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα. Με «ψηφιακό ληστή», μία ειδική συσκευή, ανιχνεύουν το σήμα από το smart key της BMW Σειράς 1, ανοίγουν το αυτοκίνητο, ενεργοποιούν τον κινητήρα και εξαφανίζονται.

Η συγκεκριμένη τακτική έχει έρθει και στη χώρα μας με ουκ ολίγα περιστατικά να έχουν ήδη σημειωθεί, κυρίως Σαββατοκύριακα βραδυ…

Έρευνα του γερμανικού ADAC σε 237 αυτοκίνητα με «έξυπνα» κλειδιά από 30 διαφορετικούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με αυτή, τα 230 από αυτά αποδείχθηκε ότι είναι ευάλωτα στους χάκερς.

Μάλιστα σύμφωνα με τον αυτοκινητικό οργανισμό, δίνονται συμβουλές για το πως θα αποφευχθεί το χακάρισμα, ενώ αποκαλύπτεται πως μία εταιρεία έχει προς το παρόν smart key που αντιστέκονται στους ψηφιακούς ληστές

Πρόκειται για πλάνα από κάμερα ασφαλείας σε χώρο στάθμευσης στην Αγγλική επαρχία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43