search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Τα κινέζικα βάζα που είχαν πάνω από το τζάκι τους για δεκαετίες άξιζαν τελικά 500.000 δολάρια (Photos)

31.07.2020 07:38
Τα κινέζικα βάζα που είχαν πάνω από το τζάκι τους για δεκαετίες άξιζαν τελικά 500.000 δολάρια (Photos) - Media

 

Ένα πολύ σπάνιο ζευγάρι κινεζικών αγγείων ανακάλυψε ότι είχε για δεκαετίες στο ράφι πάνω από το τζάκι ένα ζευγάρι στην Μεγάλη Βρετανία.

Τα πορσελάνινα αγγεία τα «εντόπισε» ένας εμπειρόγνωμονας όταν κλήθηκε στο σπίτι της οικογένεια για ένα γενικό… ξεκαθάρισμα πριν την μετακόμιση.

Όπως αναφέρει η dailymail, το ανυποψίαστο ζευγάρι είχε στην κατοχή του τα δυο σπάνια αγγεία από το 1950, όταν και τα κληρονόμησε.

Αρχικά, ο εμπειρογνώμονας αναγνώρισε ότι τα αγγεία χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του αυτοκράτορα Qianlong στην Κίνα, τον 18ο αιώνα, και εκτίμησε ότι μπορεί να αξίζουν περίπου 50.000 ευρώ. 

Τελικά όμως το ζευγάρι κατάφερε να τα πουλήσει γύρω στα 500.000 ευρώ.

«Ο αυτοκράτορας Qianlong ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους συλλέκτες τέχνης και αυτά τα αγγεία», σχολίασε ένας εμπειρογνώμονας κατά την διάρκεια της δημοπρασίας.

Συνολικά, υπάρχουν 320 βάζα του αυτοκράτορα Qianlong που έχουν εγγραφεί στο Μουσείο Palace του Πεκίνου και περίπου 138 από αυτά είναι χαραγμένα με ποιήματα του αυτοκράτορα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58