09/08/2020 20:06:58

ΕΣΗΕΑ για Ελευθεροτυπία: Χαιρετίζει τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων

ΕΣΗΕΑ για Ελευθεροτυπία: Χαιρετίζει τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των εργαζομένων - Media

 

Την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις σχετικά με τους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας εξέφρασε η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ανάλογες εξελίξεις θα υπάρξουν και σε άλλα ΜΜΕ με αντίστοιχα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι "χαιρετίζει τη δικαίωση του πολύχρονου αγώνα των πρώην εργαζομένων της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ», οι οποίοι με πίστη, επιμονή και υπομονή κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που όρθωσαν οι διοικήσεις των τραπεζών «Alpha» και «Πειραιώς» και να βρίσκονται πλέον ένα βήμα πριν από την ικανοποίηση στοιχειωδών απαιτήσεών τους.

Η ΕΣΗΕΑ στήριξε την προσπάθεια των συναδέλφων και στηλιτεύει, για άλλη μια φορά, την απαράδεκτη και κοινωνικά ανάλγητη στάση των τραπεζών.
 
Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και η θετική στάση των κομμάτων της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης δίνουν ορθή και δίκαιη λύση για τους συναδέλφους της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» αλλά και για όλες τις εργατικές απαιτήσεις πλειστηριασμών, που στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης πριν από την 1/1/2016 ή σε πτωχεύσεις, που κηρύχθηκαν πριν από τις 19/8/2015.
 
Ελπίζουμε η αίσια κατάληξη της υπόθεσης της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» να αποτελέσει παράδειγμα για παρόμοια θετική για τους εργαζομένους εξέλιξη και στις περιπτώσεις των εργαζομένων του «ΔΟΛ» και της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ» (πρώην «MEGA»).
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι οι νόμοι πρέπει να προστατεύουν τους εργαζομένους και να προηγούνται στις πτωχευτικές διαδικασίες έναντι όλων των άλλων απαιτήσεων όπως των Τραπεζών. Η ΕΣΗΕΑ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τη δικαίωση των εργαζομένων"

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.