search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:44
MENU CLOSE

Φάουτσι: Γιατί η Ευρώπη περιόρισε τον κορωνοϊό καλύτερα από τις ΗΠΑ

31.07.2020 19:38
Φάουτσι: «Η θεραπεία αντισωμάτων βοήθησε τον Τραμπ» - NYT: «Κύτταρα από ιστό εμβρύου» - Media

 

O διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι ρωτήθηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ακρόασής του στο Κογκρέσο, γιατί η Ευρώπη μπόρεσε να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι ΗΠΑ σημειώνουν αύξηση νέων κρουσμάτων.

Απάντησε ότι ήταν μια περίπλοκη ερώτηση, αλλά περιέγραψε μερικούς από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή αντίδραση. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε πιο εκτεταμένο λοκντάουν από τις ΗΠΑ.

“Αν κοιτάξετε τι συνέβη στην Ευρώπη, όταν έκαναν λοκντάουν το έκαναν πραγματικά σε ποσοστό 95% και πάνω ανά χώρα”

Ωστόσο, “όταν κοιτάς πραγματικά τι κάναμε εμείς, παρόλο που προχωρήσαμε σε καραντίνα, παρόλο που προκάλεσε πολλές δυσκολίες, κλείσαμε λειτουργικά μόνο περίπου στο 50% με την έννοια του συνόλου της χώρας” διευκρίνισε ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Σημείωσε επίσης ότι ορισμένες πολιτείες είχαν καλύτερη επιτυχία ακολουθώντας τις οδηγίες εκ νέου ανοίγματος συγκριτικά με άλλες. “Κάποιες πολιτείες ακολούθησαν (τις οδηγίες) πολύ προσεκτικά και κάποιες άλλες όχι” είπε.

Πηγή: skai.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:44