search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:03
MENU CLOSE

Το παρασκήνιο της παραίτησης Κράνη – Πώς έφθασε στην έξοδο

01.08.2020 08:26
Το παρασκήνιο της παραίτησης Κράνη – Πώς έφθασε στην έξοδο - Media

 

Η παραίτηση του Δημήτρη Κράνη από υφυπουργός Δικαιοσύνης μόνο ως κεραυνός εν αιθρία δεν έπεσε στους δημοσιογραφικούς και κυβερνητικούς κύκλους.

Η επίσημη τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται σε «προσωπικούς λόγους που σχετίζονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις».

Ωστόσο το παρασκήνιο είναι πλούσιο πίσω από την ξαφνική παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, με τους λόγους να σχετίζονται με πολλά ζητήματα πέραν της επιθυμίας του για εμπλουτισμό του συγγραφικού του έργου, όπως επικαλέστηκε στην επιστολή παραίτησής του.

Του ζητήθηκε η παραίτηση

Ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr κάνουν λόγο για συνάντηση που είχε ο κ. Κράνης με τον κ. Τσιάρα, με τον τελευταίο να του ζητά την παραίτησή του επικαλούμενος μάλιστα εντολή του Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έτσι θα αποφευχθεί «τσαλάκωμά του» ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού που θα τον έθετε εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Το αίτημα αυτό δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον κ. Κράνη, ο οποίος και προχώρησε στη σύνταξη της επιστολής παραίτησης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι σχέσεις του πρώην δικαστικού με τον Υπουργό κ. Τσιάρα αλλά και με το πρωθυπουργικό γραφείο δεν υπήρξαν ποτέ ιδιαίτερα καλές και ο ένας χρόνος συγκατοίκησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν κατάφερε να καλλιεργήσει εποικοδομητική σχέση στη συνεργασία τους.

Πέραν τούτου, από το περιβάλλον του πρώην υφυπουργού αν και αποφεύγεται κάποιος ιδιαίτερος σχολιασμός, αποδίδονται σε «φίλια» πυρά που φθάνουν μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου μία σειρά από επιθέσεις και διαρροές σε συγκεκριμένη φιλοκυβερνητική εφημερίδα που απηχεί τις θέσεις του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το θέμα του ουσιαστικού παραγκωνισμού του έθεσε επί της ουσίας με εύσχημες αιχμές και ο ίδιος ο κ. Κράνης στην επιστολή του: «Στο μέτρο που ζητήθηκε η συμβολή του γραφείου μου στην παραγωγή του νομοθετικού έργου, η ανταπόκριση όλων των συνεργατών μου και εμού προσωπικά υπήρξε άμεση και θεωρώ σημαντική».

Καυστικό σχόλιο από ΣΥΡΙΖΑ

«Μάλλον θα είναι «τυχαίο» πως ο κ. Κράνης υπέβαλε τελικά την παραίτησή του μετά από σωρεία επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα και αφού είδε ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στον κ. Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει τον τρεις φορές προαναγγελθέντα ανασχηματισμό», σχολιάζει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν περιμένει πάντως λίγο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ο ανασχηματισμός θα ολοκληρωθεί. Όχι από τον ίδιο, αλλά από τα συμφέροντα που του επιβάλλουν τις ασκούμενες πολιτικές», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:03