search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57
MENU CLOSE

Η εκτέλεση της γιαγιάς

06.09.2012 11:06
Η εκτέλεση της γιαγιάς - Media

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Μια παλιά παροιμία λέει πως «όσοι ζουν με το σπαθί, πεθαίνουν με το σπαθί». Σε έναν πιο σύγχρονο κόσμο το σπαθί έχει αντικατασταθεί με πιστόλι, πυροβόλο, πολυβόλο κλπ αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο.

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Μια παλιά παροιμία λέει πως «όσοι ζουν με το σπαθί, πεθαίνουν με το σπαθί». Σε έναν πιο σύγχρονο κόσμο το σπαθί έχει αντικατασταθεί με πιστόλι, πυροβόλο, πολυβόλο κλπ αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο. Σα να λέμε όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε και οι κότες.

Η Γκριζέλντα Μπλάνκο ήταν όνομα – μύθος στους εμπόρους ναρκωτικών τη δεκαετία του 1980. Η κυρία κατάφερε όχι μόνο να σταθεί σε έναν κόσμο άγριο και άκρως επικίνδυνο αλλά πέτυχε το όνομά της να φιγουράρει δίπλα στου Πάμπλο Εσκομπάρ, του «βαρόνου των βαρόνων».

Η δράση της στη Βόρειο και Νότιο Αμερική υπήρξε περιβόητη και η Μπλάνκο ήταν για καιρό στη λίστα των πλέον καταζητούμενων προσώπων από τις μισές διωκτικές αρχές του πλανήτη.  Τελικά συνελήφθη στην Καλιφόρνια το 985 και πέρασε 19 χρόνια στις αμερικάνικες φυλακές με κατηγορίες για εμπόριο κοκαΐνης και δολοφονίες ανταγωνιστών της.

Το 2004 εκδόθηκε στην Κολομβία όπου όλοι νόμιζαν ότι είχε αποσυρθεί. Μέχρι προχθές που το όνομά της βγήκε στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά. Την τελευταία. Η 69χρονη Μπλάνκο, η αποκαλούμενη «γιαγιά της κοκαΐνης» εκτελέστηκε το βράδι της Δευτέρας στην πόλη Μεντεγίν, προπύργιο των βαρόνων εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η Μπλάνκο έβγαινε από ένα κρεοπωλείο όταν δέχτηκε καταιγισμό πυρών από δύο αγνώστους. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα αλλά δεν ξέρει αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών ή για καινούργια ιστορία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:57