search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Focus: Ο Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει τι γίνεται… και κάνει διακοπές!

05.09.2012 13:17
Focus: Ο Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει τι γίνεται... και κάνει διακοπές! - Media

Με σκληρή κριτική προς τον Γιώργο Παπανδρέου και στηρικτικό προς τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό «Focus» σε δημοσίευμά του.

Με σκληρή κριτική προς τον Γιώργο Παπανδρέου και στηρικτικό προς τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικο «Focus» σε δημοσίευμά του.

Το περιοδικό παρουσιάζει τον πρώην πρωθυπουργού  Γιώργο Παπανδρέου ως  άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ελλάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει διακοπές.

Σημειώνει πως, παρά την τεράστια κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει σημασία και κάνει διακοπές πολυτελείας στα ελληνικά νησιά.

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αφήνει τα σημάδια της. Δεν το βλέπουν όμως όλοι αυτό. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. (…) Μετά από την παραίτηση από το αξίωμά του τον Νοέμβριο του 2011 δεν ασχολήθηκε καθόλου με την βουλευτική του έδρα, αλλά έκανε διακοπές 45 ημερών σε πολυτελή ξενοδοχεία στα ελληνικά νησιά».

Το γερμανικό περιοδικό κάνει αναφορά και στο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξιδέψει μαζί με τους πρώην Υπουργούς Π. Μπεγλίτη και Γ. Μανιάτη στο Κέηπ Τάουν της Ν. Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι Πρόεδρος.

«Η άδεια εγκρίθηκε αλλά εν μέσω γέλιων από την πλευρά των βουλευτών που επεσήμαναν ότι ο Παπανδρέου έτσι και αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές».

Εκτενή αναφορά γίνεται και για τα εσωκομματικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο το περιοδικό υποστηρίζει πως «παλεύει για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ».

Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει, σχολιάζει το περιοδικό. «Μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο».

Σχετικά με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια δοκιμασία, καθώς πρέπει να περάσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται ενώπιον μία τεράστιας δοκιμασίας, καθώς πρέπει, όχι μόνον να εφαρμόσει ένα πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δις ευρώ, αλλά και να προστατεύσει την με 120 εκατομμύρια ευρώ χρεωμένη Νέα Δημοκρατία από την καταστροφή».

Το Focus κάνει εκτενή αναφορά και στα εσωτερικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς ορισμένοι βουλευτές του κόμματός του, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Σαμαρά με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

«Εκνευρισμό δημιουργούν στον Σαμαρά και μερικοί νέοι του υπουργοί. Ο Σαμαράς θέλει να τους επιπλήξει, καθώς, λόγω της σύγκρουσής τους με ομάδες συμφερόντων, θέλουν να αποκλίνουν από την συμφωνηθείσα πολιτική», προσθέτει το γερμανικό περιοδικό.

Εξάλλου, με θετικά σχόλια αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό στον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο υπουργείο του και να βάλει σε τάξη τον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα.

«Ο κ. Λυκουρέντζος εξέθεσε την υφυπουργό, προερχόμενη από την ΔΗΜΑΡ Φωτεινή Σκοπούλη. Η υφυπουργός ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 24 Αυγούστου να αποκτήσει χωρίς διαγωνισμό τεστ γρήγορων αποτελεσμάτων από μία διεθνή φαρμακευτική εταιρία με κόστος 300.000 Ευρώ.

Η εταιρία σχετίζεται με τον σύζυγό της, καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος τα τελευταία έξι χρόνια έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρία με 365.000 ευρώ για την διεξαγωγή ερευνών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αγνόησε την εντολή της υφυπουργού, δημοσιεύοντας, προφανώς κατόπιν συμφωνίας με τον Λυκουρέντζο, τους λόγους των αντιρρήσεών της. Τα τεστ τα απέκτησε το Υπουργείο Υγείας τελικά από άλλες δύο εταιρίες, οι οποίες τα προσέφεραν δωρεάν».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι συνεχίζεται η σπατάλη δημοσίου χρήματος, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΑΠΘ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:07