search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:26
MENU CLOSE

Καραμανλής: Λάθος υπολογισμός για τα ΜΜΜ της Αθήνας

03.08.2020 12:35
Καραμανλής: Λάθος υπολογισμός για τα ΜΜΜ της Αθήνας - Media

 

Στην ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στα ΜΜΜ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. “Ακούσαμε τα παράπονα των πολιτών”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τον λάθος υπολογισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο θέμα των αδειών και τις ανάγκες των πολιτών, τα παράπονα των οποίων χαρακτήρισε λογικά και δικαιολογημένα, παραδέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάκληση αδειών των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την αναπροσαρμογή των δρομολογίων μέσα σε δύο ημέρες λέγοντας πως “ακούσαμε τα παράπονα των πολιτών”, παραδεχόμενος ότι δεν έγινε ορθός υπολογισμός από το Υπουργείο και τις διοικήσεις των Οργανισμών στο θέμα των αδειών και δεν εκτιμήθηκε σωστά πόσοι πολίτες έμειναν στην Αθήνα λόγω κορονοϊού. Μάλιστα, ο Υπουργός σημείωσε ότι οι άδειες ήταν πολύ λιγότερες από πέρυσι λόγω του κορονοϊού, την ώρα όμως όπου πολλοί πολίτες παρέμειναν στην πρωτεύουσα, πράγμα που οδήγησε στην όχι εύκολη απόφαση για ανάκληση αδειών.

Παράλληλα, ο Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά το προσωπικό πεδίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του lock down δεν πήραν ούτε μία ημέρα άδεια, ενώ επεσήμανε ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των οδηγών σε συρμούς και λεωφορεία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να γίνουν προσλήψεις οδηγών εκεί που χρειάζεται και αφού γίνει μία σοβαρή αναδιάρθρωση των εταιρειών, διότι όπως σημείωσε δεν μπορούν να γίνονται προσλήψεις χωρίς μέτρο.

Εν συνεχεία, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και είδε μία βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ανάκληση αδειών και την αναπροσαρμογή δρομολογίων. “Βέβαια δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα κυκλοφορούμε με άδεια λεωφορεία ή συρμούς”, πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε, επίσης, ότι στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό έχει γίνει ειδικός προγραμματισμός, ώστε στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις να μην ξεπερνούν τα έξι με επτά λεπτά, ενώ στη Γραμμή 1 οι χρονοαποστάσεις δεν ξεπερνούν τα οκτώ λεπτά. Σημείωσε ότι αυτές οι χρονοαποστάσεις παρακολουθούνται σε καθημερινό επίπεδο και όπου χρειαστεί θα γίνονται αλλαγές δρομολογίων και θα μπαίνουν εμβόλιμοι συρμοί.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:26