search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12
MENU CLOSE

Ομολογία Σκέρτσου: Ξέραμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα

03.08.2020 14:07
Ομολογία Σκέρτσου: Ξέραμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα - Media
 
Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση περίμενε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με την άρση του lockdown προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.
 
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «το άνοιγμα της οικονομίας νομοτελειακά θα οδηγούσε σε περισσότερα κρούσματα όσο δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια και θεραπείες. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής και το αναλάβαμε συλλογικά ως ρίσκο στις αρχές του περασμένου Μαΐου.
 
Σε όσους, λοιπόν, εύλογα ανησυχούν μετά την άνοδο των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, συνιστούμε ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων: δηλαδή επιμελή προσωπική υγιεινή, τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας.
 
Η πολιτεία σήμερα είναι πολύ πιο έτοιμη να διαχειριστεί την πανδημία από ο,τι ήταν τον περασμένο Μάρτιο, με πολύ περισσότερη γνώση, πόρους, πληροφοριακά συστήματα, οργάνωση και συντονισμό σε όλα τα επίπεδα διακυβερνησης. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που αποφασίσαμε τη σταδιακή άρση των οριζόντιων μέτρων αλλά και δεν αργήσαμε να λάβουμε νέα πιο εστιασμένα, πλέον, μέτρα ήδη από τις αρχές Ιουλίου.
 
Οι κρίσιμοι δείκτες που παρακολουθούμε καθημερινά -και πρέπει να μας απασχολούν- είναι οι εισαγωγές σε κλίνες covid (απλές και μεθ), που παραμένουν σταθερές πέριξ των 100 από τις 15/7 έως σήμερα (10% του νοσοκομειακού capacity), ο δείκτης θετικών κρουσμάτων σε ηλικιωμενους και ευπαθείς (επίσης πέριξ του 10%), το testing capacity της χώρας (σημαντικά ενισχυμένο σχεδόν 3-4 φορές πάνω από την περίοδο του lockdown δλδ μετράμε περισσότερο άρα εντοπίζουμε και περισσότερα κρούσματα).
 
Μάλιστα η Ελλάδα κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας τα έχει πάει εως τώρα πολύ καλύτερα από άλλες χώρες που τα πήγαν εξίσου καλά στην προηγούμενη περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
 
Είναι θετικό ότι υπάρχει σήμερα διάχυτη ανησυχία διότι έτσι θα σοβαρευτούμε όλοι και θα θυμηθούμε ξανά ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ μαζί μας, κυκλοφορεί ανάμεσα μας και απειλεί εμας και τους αγαπημένους μας. Όπως η πολιτεία έπραξε, πράττει και θα πράξει το καθήκον της έτσι και οι πολίτες οφείλουν να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε την πρώτη φάση της πανδημίας έτσι και καλύτερα θα αντιμετωπίσουμε και τη δεύτερη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:12