search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Σε «δομή τράνζιτ» στον Ελαιώνα οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας

03.08.2020 16:27
Σε «δομή τράνζιτ» στον Ελαιώνα οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας - Media
 
Δομή μεταναστών transit θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκέντρωση προσφύγων – μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας και σε άλλα σημεία της πόλης, καθώς οι εικόνες ανθρώπων που ζουν στα πεζοδρόμια δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της δημοτικής αρχής του Κώστα Μπακογιάννη.
 
Ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθήνα 9.84, παραχωρεί αδόμητο οικόπεδο κοντά στην δομή μεταναστών στον Ελαιώνα στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στην κυβέρνηση, με στόχο να κατασκευαστεί δομή tranzit για τους πρόσφυγες.
 
Θα φιλοξενούνται προσωρινά περισσότερα από 500 άτομα για διάστημα 2 έως 4 εβδομάδων, μέχρις ότου ο ΔΟΜ, τους βρει κατοικία μέσω του προγράμματος Ήλιος.
 
Οπως δήλωσε η αρμόδια δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη εισήγηση του δήμου είναι η προσωρινή φιλοξενία που θα παρέχεται στους πρόσφυγες να έχει τέτοιο χαρακτήρα ώστε οι φιλοξενούμενοι να αντιλαμβάνονται ότι δεν θα υπάρχει μονιμότητα.
 
Ο Δήμος Αθηναίων πιέζει τους εμπλεκόμενους φορείς για άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26