search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:02
MENU CLOSE

Γαλλία: Συναγερμός σε πυρηνικό σταθμό

05.09.2012 15:47
Γαλλία: Συναγερμός σε πυρηνικό σταθμό - Media

Συναγερμός για πυρκαγιά σήμερα στον γαλλικό πυρηνικό σταθμό στο Πενλί στη βορειοδυτική Γαλλία, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό και το Γερμανικό πρακτορείο.

 

Συναγερμός για πυρκαγιά σήμερα στον γαλλικό πυρηνικό σταθμό στο Πενλί στη βορειοδυτική Γαλλία, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό και το Γερμανικό πρακτορείο.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στα βόρεια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Γερμανία (Φεσενχάιμ) και οι δυο πυρηνικοί αντιδραστήρες του είναι οι παλαιότεροι στην Γαλλία.

Όπως αναφέρει ο φορέας εκμετάλλευσης του πυρηνικού σταθμού, η Elecritcite de France (EDF), «σήμερα 5η Απριλίου 2012 στις 10.20 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (13.20 μμ ώρα Ελλάδας) ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για πυρκαγιά λόγω της παρουσίας καπνών σε ένα διαμέρισμα της κτηριακής εγκατάστασης, όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας της δεύτερης παραγωγικής μονάδας του πυρηνικού σταθμού στο Πενλί στη βορειοδυτική Γαλλία. Όλα τα συναφή διασυνδεμένα συστήματα ασφάλειας λειτούργησαν με τρόπο φυσιολογικό. Αυτομάτως, ο εν λόγω αντιδραστήρας σταμάτησε να λειτουργεί».

«Η επικρατούσα κατάσταση στους χώρους του πυρηνικού σταθμού κρίνεται ασφαλής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης δύο εργαζόμενοι υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα χέρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:58