search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28
MENU CLOSE

Παραλήρημα συνεργατών του Ερντογάν: Η Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο – Έρχονται «απροσδόκητες» εξελίξεις

03.08.2020 18:23
Τime: Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μοιάσει στον... σουλτάνο Σελίμ Α
 
Στενοί συνεργάτες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψαν τους στόχους της Άγκυρας, όπως δείχνουν τα βίντεο που δημοσιοποίησε στο twitter το ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων «Nordic Monitor», του Τούρκου αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου, σε ομιλία του μπροστά σε ομάδα αξιωματικών στρατιωτικής βάσης, δήλωσε ότι η «Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία» και πως «ο Θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του». Ο ίδιος έκανε έκανε λόγο επίσης για «απροσδόκητες εξελίξεις στην Τουρκία» χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω πληροφορίες.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Μεχμέτ Οζασεκί, του νούμερο δύο στο κόμμα AKP του Ερντογάν. Συγκεκριμένα, ο Οζασεκί μίλησε για προώθηση του θρησκευτικού λόγου και του ισλάμ, από τα Βαλκάνια έως την Ισπανία, υπερασπιζόμενος τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στη «φυσική της μορφή» σε τζαμί. Ανέφερε επίσης πως «εμείς ζούμε σε αυτή τη χώρα. Έχουμε λόγο για ότι βρίσκεται σε αυτά τα εδάφη. Όσοι μας ασκούν κριτική, ας εξηγήσουν πως κατέστρεψαν όλα τα τζαμιά στην Ισπανία και τα μετέτρεψαν σε εκκλησίες. Δεν άφησαν ούτε ένα τζαμί στα Βαλκάνια, όπου κυριαρχούσαμε για 400-500 χρόνια. Δεν έχουν ούτε ένα τζαμί στις πρωτεύουσές τους…Θα προστατεύσουμε τη θρησκεία μας, δεν μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε κριτική».

Το σχόλιο του Μποζκούρτ, όλα τα λεφτά: «Η τουρκική ηγεσία έχει παλαβώσει»…

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28