search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:02
MENU CLOSE

Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Ζούμε σε μια εποχή θανάτου αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας»

04.08.2020 06:50
Μαρίνα Αμπράμοβιτς: «Ζούμε σε μια εποχή θανάτου αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας» - Media

 

Η διάσημη εναλλακτική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς (Marina Abramovi), λέει ότι αυτό που της έχει λείψει κατά την περίοδο του lockdown είναι το γέλιο. «Το μόνο που μου λείπει… είναι το χιούμορ», είπε απαντώντας σε ερωτήσεις για το Μουσείο Τέχνης και Φωτογραφίας στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

«Εξαφανίστηκε. Έχει να κάνει με την πολιτική ορθότητα. Το 80% της δουλειάς μας δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε με τις σημερινές συνθήκες. Εμφανίζονται δουλειές από τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990 εξαιτίας αυτού του γεγονότος», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν όλοι σκεφτόταν καταστροφές και τραγωδίες, ο (Ανρί) Ματίς ζωγράφιζε μόνο λουλούδια. Πρέπει να ζωγραφίζουμε και χρειαζόμαστε την ομορφιά… Ζούμε σε μια εποχή θανάτου. Αλλά μια τόσο σημαντική στιγμή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους για το άγνωστο. Μια εποχή ψυχικής και σωματικής μεταμόρφωσης. Αγκαλιάστε το!».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15