search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Η Μπρεόνα Τέιλορ γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό της Όπρα

04.08.2020 07:05
Η Μπρεόνα Τέιλορ γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό της Όπρα - Media

 

Το τεύχος «Σεπτέμβριος 2020» θα είναι το πρώτο τεύχος στην 20ετή ιστορία του Oprah Magazine στο εξώφυλλο του οποίου δεν θα φιγουράρει η Όπρα Γουίνφρεϊ. Αυτή τη φορά, στο εξώφυλλο θα είναι ένα πορτρέτο – το φιλοτέχνησε η αυτοδίδακτη ψηφιακή καλλιτέχνης Αλέξις Φράνκλιν – της Μπρεόνα Τέιλορ, της 26χρονης διασώστριας του αμερικανικού «ΕΚΑΒ», την οποία σκότωσαν αστυνομικοί στη Λούισβιλ την περασμένη άνοιξη.

«Ο θυμός μου και ο πόνος μου ήταν ανεξέλεγκτος. Αυτή τη φορά δεν μπορούσα να τον καταπιώ. Τόσα και τόσα στριφογύριζαν στο μυαλό μου – κυρίως, η ζωή της Μπρεόνα, και το πώς τερματίστηκε τόσο απότομα και άνευ λόγου. Κάθε πινελιά έφτιαχνε έναν άνθρωπο: κάθε βλεφαρίδα, κάθε τσουλούφι, η λάμψη στα χείλη της, ο τονισμός στο μάγουλό της» είπε, στο περιοδικό, η Φράνκλιν.

Την Τέιλορ σκότωσαν στις 13 Μαρτίου αστυνομικοί με πολιτικά της αστυνομίας της Λούισβιλ (Πολιτεία του Κεντάκι). Οι τρεις αστυνομικοί παραβίασαν με κριό την πόρτα του σπιτιού της, χωρίς προηγουμένως να χτυπήσουν, στο πλαίσιο έρευνας για δύο άντρες που υποτίθεται ότι πωλούσαν ναρκωτικά και χρησιμοποιούσαν τη διεύθυνση της οικίας της Τέιλορ για αποστολή των πακέτων. Δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στο σπίτι. Ο φίλος της Μπρεόνα, ο Κένεθ Γουόκερ, αντέδρασε πυροβολώντας, καθώς ο ήχος της παραβίασης της πόρτας ξύπνησε το ζευγάρι που κοιμόταν. Οι αστυνομικοί Τζόναθαν Μάτινγκλι, Μπρετ Χάνκινσον και Μάιλς Κόσγκροουβ απάντησαν με σειρά πυροβολισμών και σκότωσαν την Τέιλορ.

To Oprah Magazine ενθαρρύνει τους αναγνώστες του να προχωρήσουν σε δωρεές στο Louisville Community Bail Fund και να χρησιμοποιήσουν, προς τιμήν της Μπρεόνα, το χάσταγκ #SayHerName, ένα χάσταγκ για τη διάδοση των ιστοριών των Μαύρων γυναικών που έχασαν τη ζωή τους λόγω ρατσιστικής βίας από την αστυνομία, ιστοριών που συχνά περνούν απαρατήρητες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:23