search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:24
MENU CLOSE

Ενημέρωση Τσιόδρα – Χαρδαλιά: Αποχώρηση διαμαρτυρίας των φωτορεπόρτερ…

05.08.2020 05:43
Τσιόδρας: Πού ήταν την ώρα της ενημέρωσης για την πανδημία - Media

 

Αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Σ. Τσιόδρα και Ν. Χαρδαλιά οι φωτορεπόρτερ λόγω των πρωτοφανών απαιτήσεων που προσπάθησε να τους επιβάλλει το γραφείο Τύπου του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως καταγγέλλουν οι φωτορεπόρτερ, υπεύθυνος από το γραφείο Τύπου του Νίκου Χαρδαλιά τους ενημέρωσε ότι έπρεπε να.. φωτογραφίσουν εντός λίγων λεπτών διότι οι ομιλητές ενοχλούνται από τα κλικ και τον θόρυβο.

Η πρωτοφανής στα χρονικά αυτή απαίτηση από το περιβάλλον του υφυπουργού εξόργισε τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην αίθουσα για να καλύψουν τη συνέντευξη Τύπου καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Όπως λένε οι ίδιοι οι φωτορεπόρτερ δεν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο ποτέ στα χρονικά. Μέχρι και σε συνεντεύξεις Τύπου πρωθυπουργών ή προέδρων ξένων χωρών δεν υπήρξε τέτοια απαίτηση,

Έτσι, οι φωτορεπόρτερ αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει μέσω twitter ότι η κυβέρνηση θέλει να «ελέγχει την εικόνα και τη μετάδοσή της σ’ όλα τα επίπεδα». Γράφει χαρακτηριστικά: Αν αναρωτηθείτε γιατί δεν θα δείτε επαγγελματικές φωτογραφίες από το γεγονός Τσιόδρας/Χαρδαλιάς να ξέρετε ότι αποχώρησαν οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απαράδεκτη συμπεριφορά του γραφείου τύπου του Χαρδαλιά. Προφανώς έχουμε κυβέρνηση που θέλει να ……ελέγχει την εικόνα και την μετάδοση της σ’ όλα τα επίπεδα.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες το οποίο εκθέτει την κυβέρνηση για την αυταρχική στάση που δείχνει σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Το πρώτο είναι αυτό των δυο φωτορεπόρτερ στην Αντίπαρο που επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο νησί… αλλά κρατήθηκαν επί ένα πεντάωρο στο αστυνομικό τμήμα του νησιού…

Πηγή: www.zoornalistas.com 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30