28/09/2020 15:38:48

Νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Πλήρης κυβερνητικός έλεγχος στην τηλεοπτική κάλυψη Μητσοτάκη με απευθείας ανάθεση της ΕΡΤ - Media

 

Στην πρόσληψη 13 εργαζομένων προχωράει η ΕΡΤ, έχοντας το πράσινο φως από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε αντίθεση με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Τότε υπήρχε η κάθετη άρνηση του τότε υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την πρόσληψη συνολικά 220 εργαζομένων με 18μηνη σύμβαση σε ειδικότητες που είχε ανάγκες η ΕΡΤ, εξαιτίας της σύγκρουσής του με τον τότε αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.
Με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ, η Γενική Διεύθυνση Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης θα προκηρύξει έξι θέσεις για παραγωγές μυθοπλασίας.

Πρόκειται για τρεις μοντέρ, 1 παραγωγό, 1 κειμενογράφο και έναν υπεύθυνο έργου μυθοπλασιών. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Προγράμματος θα προχωρήσει σε προκήρυξη για επτά άτομα  του έργου της παραγωγής ή παρουσίασης συγκεκριμένου αριθμού εκπομπών τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού ή διαδικτυακού προϊόντος. Πρόκειται για δύο γραφίστες (με εξειδίκευση στο 3D animation), για την παραγωγή του τηλεοπτικού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς για τις ενημερωτικές ραδιοφωνικές εκπομπές της πρωινής και μεσημβρινής ζώνης, έναν καλλιτεχνικό διευθυντή για την παραγωγή του κεντρικού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ ΑΕ, έναν βοηθό παραγωγής για τις ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές της πρωινής και μεσημβρινής ζώνης και έναν δημοσιογράφο-παρουσιαστή, διερμηνέα νοηματικής γλώσσας.

Στην Γενική Διεύθυνση Αρχείου προσλήφθηκαν πέντε εργαζόμενοι, με εργολαβικό αντάλλαγμα 9.060 ευρώ πλέον εισφορών και ΦΠΑ, οι μοντέρ Σταμάτης Δημητράκης, Λεωνίδας Δρογκάρης, Δήμητρα Κόλλια και οι σχεδιαστές Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Βογιατζής, για την εκτέλεση του έργου της διαχείρισης καταλογογράφησης και ταξινόμησης των προγραμμάτων στη βάση δεδομένων του Αρχείου. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως για μια τέτοια εργασία, η οποία περιλαμβάνει και ενημερωτικά προγράμματα που αναφέρονται σε πολιτικά γεγονότα, δεν προσελήφθη δημοσιογράφος.

 Πηγή: tvnea.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.