search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:01
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα – Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Χάσαμε τη δυνατότητα να φύγουμε μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό

05.08.2020 16:36
Απίστευτα πράγματα - Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Χάσαμε τη δυνατότητα να φύγουμε μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό - Media
 
Ο ειδικός σε θέματα αμυντικού προϋπολογισμού, Keith Zuegel, εξέφρασε τη δυσφορία του για το πως το κογκρέσο αντιμετωπίζει «την καλύτερη αεροπορία του κόσμου, την οποία θεωρεί δεδομένη, αλλά δεν είναι».
 
«Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια που ασχολούμαι με τέτοια θέματα, συνεχίζω να εκπλήσσομαι με το πώς η πιο κυρίαρχη αεροπορική δύναμη στον κόσμο υποτιμάται και θεωρείται δεδομένη από την Ουάσιγκτον, της οποίας η συγκέντρωση έχει στραφεί αποκλειστικά στα ναυπηγικά θέματα και στο Πολεμικό Ναυτικό, απόφαση ανεξήγητη».
 
Το Τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας, υπεύθυνο για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό δύο τμημάτων – της Πολεμικής Αεροπορίας και της Διαστημικής Δύναμης – υποχρηματοδοτείται εδώ και δεκαετίες, με τα αποτελέσματα να έχουν γίνει ήδη εμφανή, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή. «Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία έχασε το πάτημα της για να φύγει μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό, η Κίνα και η Ρωσία κάνουν άλματα προς αυτή την κατεύθυνση», τονίζει.
 
Ο Keith Zuegel εξαπολύσει κατηγορίες ότι «πολιτικά παιχνίδια έχουν πάρει την εξουσία από τους υπεύθυνους, οι εξοπλιστικές κινήσεις των ΗΠΑ δεν καθορίζονται πλέον από τους στρατιωτικούς».
 
«Τα τελευταία δύο χρόνια, η Πολεμική Αεροπορία ζήτησε χρηματοδότηση για να αυξήσει τη δύναμή της κατά 23% σε 386 μοίρες. Το Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιο – αλλά δεν παρέχει την ανάλογη χρηματοδότηση».
 
Οι ηγέτες της Πολεμικής Αεροπορίας φωνάζουν εδώ και πολύ καιρό ότι η υπηρεσία χρειάζεται ανανέωση και μάλιστα άμεσα. Ωστόσο, τα αιτήματά τους αγνοούνται. Η δυναμική της, «κάποτε καλύτερης αεροπορίας», μικραίνει επικίνδυνα και δεν θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μελλοντικές παγκόσμιες απειλές. Εν τω μεταξύ, η Κίνα και η Ρωσία αύξησαν τις επενδύσεις τους στην τεχνολογία και προχωρούν σε νέες, προηγμένες οπλικές δυνατότητες.
 
«Είμαστε συνεχώς ανάμεσα σε ένα δίλημμα» τονίζει ο, εν αποστρατεία, ιπτάμενος, «η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναγκάζεται συνεχώς να επιλέξει ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον. Είτε θα χρηματοδοτήσουμε την αναβάθμιση παλαιών αεροσκαφών και θα δώσουμε πνοή στον γηράσκοντα στόλο, είτε θα κοιτάξουμε το μέλλον. Ή το ένα ή το άλλο. Η πρόοδος και η δύναμη όμως έρχονται όταν τα κάνεις και τα δύο. Ωστόσο, το Κογκρέσο συνεχίζει να αναγκάζει την υπηρεσία να διατηρεί παλαιά αεροσκάφη, τα οποία χρειάζονται υψηλά κονδύλια και δεν παρέχουν τίποτα ουσιαστικό».
 
Μετά το 1991 και την Επιχείρηση Desert Storm, η δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, ανεξήγητα κατά τον Zuegel, μειώθηκε κατά ένα τρίτο. «Είναι πλέον πολύ μικρή η ισχύ της για τις ανάγκες του έθνους μας». «30 χρόνια συνεχών πολεμικών επιχειρήσεων και έτσι συμπεριφέρονται στη δύναμη που δεν εγκατέλειψε ποτέ τα πεδία των μαχών»…
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:00