search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:33
MENU CLOSE

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία – Νέα μέτρα στήριξης

07.08.2020 18:10
Νάπολι και Αταλάντα για μία θέση στον τελικό - Media

 

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 552 νέοι θετικοί στον ιό και 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τα νέα κρούσματα ήταν 402 και οι νεκροί 6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, σε όλες τις 21 περιφέρειες της χώρας σήμερα προέκυψαν θετικοί στην Covid-19.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων.

Σήμερα το βράδυ, δε, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα προς στήριξη των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία.

Στις κύριες αποφάσεις, όπως διέρρευσε, θα συμπεριλαμβάνονται διακόσια επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, τετρακόσια ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32