search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:28
MENU CLOSE

Στο Καστελόριζο το Oruc Reis

09.08.2020 10:38
ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για την παράνομη Navtex  - Media

 

Στην ένταση επενδύει και πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά το ελληνο-αιγυπτιακό μνημόνιο, με τον Τούρκο πρόεδρο να φέρεται αποφασισμένος να φτάσει την κατάσταση ακόμα και στα άκρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.gr, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ακόμα και αύριο ή και την Τρίτη, το Orus Reis ετοιμάζεται να αποπλεύσει από τον κόλπο της Αττάλειας για την περιοχή του Καστελόριζου. Πιθανότερος δε προορισμός φέρεται να είναι η περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Ρόδου και Κύπρου, που δεν συμπεριλήφθηκε από το μνημόνιο που υπέγραψε η Αθήνα με το Κάιρο, ενώ θεωρείται βέβαιον ότι το Orus Reis θα συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει εκδώσει NAVTEX για πραγματοποίηση στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά στην περιοχή του Καστελόριζου για τις 11 και 12 Αυγούστου και, όπως έγραψαν από το Σάββατο το πρωί τα «Παιχνίδια Εξουσίας», το διήμερο αυτό θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία για την έναρξη των επιθετικών κινήσεων της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει δεκτά τα αιτήματα της τουρκικής εταιρείας TRAO για την αδειοδότηση ερευνών σε συγκεκριμένα οικόπεδα στην περιοχή, που καλύπτονται από το τουρκολιβυκό μνημόνιο, κάτι που αναμενόταν να γίνει μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου τριμήνου από την υποβολή της αίτησης, δηλαδή στις 29 Αυγούστου.

Γεγονός που σαφώς καταδεικνύει πως η Άγκυρα σκοπεύει για ένταση διαρκείας, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα μας σε διάλογο με τους δικούς της όρους.

Η Αθήνα, πάντως, έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τις δυνάμεις στην περιοχή, ιδιαίτερα το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ στο παρασκήνιο Βερολίνο και Βρυξέλλες κινούνται για να πέσουν οι τόνοι, χωρίς όμως ο Ερντογάν να δέχεται συζήτηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24