search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Κοτανίδου: Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο τη βλέπουμε τώρα

10.08.2020 08:48
Κοτανίδου: Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο τη βλέπουμε τώρα  - Media

 

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου, «Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο τη βλέπουμε τώρα». Μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, η αρμόδια επιτροπή θα συνεδριάσει για περαιτέρω μέτρα. Σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, η οποία κρούει καμπανάκι κινδύνου, «σήμερα ή αύριο θα πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να ελέγξουμε την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα περάσουμε πολύ άσχημο Αύγουστο και φθινόπωρο».

Μεταξύ των νέων μέτρων, είναι η μείωση του ωραρίου νυχτερινών καταστημάτων, η μείωση του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown όπως συνέβη και στην περίπτωση του Πόρου.

«Η πολιτεία έχει κινηθεί πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι πολίτες που δεν συμμορφωνόμαστε με αυτά που έχει καθορίσει η πολιτεία. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και κάθονται και μεταδίδουν τον ιό», τόνισε.

Αυτό που την ανησυχεί περισσότερο, όπως ανέφερε, είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτή τη φάση με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα», επισήμανε.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, η κ. Κοτανίδου, δήλωσε πως «Αν δούμε ότι οι άνθρωποι δε συμμορφώνονται θα αναγκαστούμε να κάνουμε υποχρεωτική τη μάσκα και στους ανοιχτούς χώρους».

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι θα πρέπει να ανοίξουν στην ώρα τους. «Θα δούμε ποια θα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία μέσα στον Αύγουστο. Από τον Αύγουστο εξαρτώνται τα πάντα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:29