search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Υπέρ τραπεζών και αγορών

07.09.2012 08:35
Υπέρ τραπεζών και αγορών - Media

Όπως πάμε, σε λίγο θα κυκλοφορούν στους δρόμους από πόρτα σε πόρτα οι δοσατζήδες να τσεκάρουν αν έχει μείνει κανένα τρύπιο ευρώ κρυμμένο στον διπλό πάτο καμιάς βαλίτζας, κανένα ασημικό καταχωνιασμένο, κανένα μετέωρο χρυσό δόντι ξεχασμένο από τον περασμένο αιώνα στην άνω γνάθο καμιάς γριάς, να το πάρουν κι αυτό γιατί πρέπει να σωθεί το τραπεζικό σύστημα – όχι οι άνθρωποι, πρέπει να ικανοποιηθούν οι αγορές, όχι οι κοινωνίες.

Όπως πάμε, σε λίγο θα κυκλοφορούν στους δρόμους από πόρτα σε πόρτα οι δοσατζήδες να τσεκάρουν αν έχει μείνει κανένα τρύπιο ευρώ κρυμμένο στον διπλό πάτο καμιάς βαλίτζας, κανένα ασημικό καταχωνιασμένο, κανένα μετέωρο χρυσό δόντι ξεχασμένο από τον περασμένο αιώνα στην άνω γνάθο καμιάς γριάς, να το πάρουν κι αυτό γιατί πρέπει να σωθεί το τραπεζικό σύστημα – όχι οι άνθρωποι, πρέπει να ικανοποιηθούν οι αγορές, όχι οι κοινωνίες. Ακούμε και – το χειρότερο – βιώνουμε εξωφρενικά πράγματα αυτή την περίοδο. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το βαθύ κατεστημένο δεν μοιάζει να πτοείται, όπως η κάθε ελληνική οικογένεια, ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε συνταξιούχος.

Το κατεστημένο εξακολουθεί να κρατά τα μπόσικα προκειμένου να αναθαρρήσει μόλις περάσει η μπόρα. Δεν αλλάζει κεφάλι, κρατά συνεπώς και τα ίδια μυαλά. Οι ισχυροί αυτού του τόπου έχουν αποδυναμωθεί λιγάκι – γιατί πώς να λάβεις παρά του μη έχοντος; – αλλά κρατούν τις θέσεις τους γερά, αγωνίζονται να μη θιγούν οι στρεβλώσεις και γενικώς τα κακώς κείμενα.

Έτσι κι αλλιώς, το πολιτικό σύστημα που καταχρεοκόπησε τη χώρα, ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ και δίχως εξαιρέσεις, καλά κρατεί, δεν έχει αλλάξει . Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο ποιοι μας κυβερνούν για να… διαπιστώσει ότι είναι οι ίδιοι κι απαράλλακτοι, είναι όλοι αυτοί που μας κατέστρεψαν με τη δική μας συναίνεση και ψήφο.  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:58