search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 10.000 ευρώ στα καταστήματα που δεν κλείνουν τα μεσάνυχτα (video)

11.08.2020 10:42
Η ανάρτηση Χαρδαλιά με την κόρη του για τη νέα σχολική χρονιά (Photo) - Media

 

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού διπλασιάστηκε την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Σε ενημέρωση για τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 961 κρούσματα, ενώ συνολικά τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 1.400. Η πλειονότητα των ενεργών κρουσμάτων, όπως είπε, είναι στην Κεντρική Μακεδονία και στην Αττική.

«Τον κύριο όγκο τον έχουν οι περιοχές με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), αλλά οι αποφάσεις μας δεν λαμβάνονται μόνο με αριθμητικά κριτήρια» σημείωσε. Τόνισε δε ότι οι θάνατοι από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού ανέρχονται σε 214.Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας. Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα δεν αφορά στα εισερχόμενα κρούσματα.

 

Ερωτηθείς για τις λιτανείες, είπε ότι η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες, τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πομπή. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα» σημείωσε και υπογράμμισε πως «ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσαρμόζει τη στρατηγική της και αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Όπως διευκρίνισε, υποχρέωση για αρνητικό τεστ στα σύνορα δεν ισχύει για παιδιά μέχρι 10 ετών, ενώ σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα κλείνουν σε συγκεκριμένες περιοχές τα μεσάνυχτα, επισήμανε ότι η απόφαση αφορά εστιατόρια, κινητές μονάδες εστίασης, παροχή ποτών, τροφοδοσία για εκδηλώσεις κέτερινγκ , κτήματα για γάμους, διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Του περιορισμού εξαιρούνται υπηρεσίες ντελίβερι και take away, τόνισε.

Ερωτηθείς για συναθροίσεις σε δημόσιους χώρους, είπε ότι η ευθύνη απέναντι στην κοινότητα είναι ατομική. Σε ό,τι αφορά τη σχέση ενεργών κρουσμάτων – μη ανιχνευμένων κρουσμάτων στην κοινότητα, είπε πως είναι δύσκολο να ανιχνευτεί και σημείωσε ότι γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην κοινότητα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα ως προς το ωράριο, θα επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57