search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:05
MENU CLOSE

Ριμπολόβλεφ: Επένδυση 5,7 εκατ. ευρώ για 4στερο ξενοδοχείο στο Νυδρί

12.08.2020 12:28
Ριμπολόβλεφ: Επένδυση 5,7 εκατ. ευρώ για 4στερο ξενοδοχείο στο Νυδρί - Media

 

Πέρα από την σημαντική επένδυση ύψους 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ φαίνεται να προχωρά και σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση στο Νυδρί της Λευκάδας.

Όπως όλα δείχνουν στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας τεσσάρων αστέρων (4*) με δυναμικότητα 53 διαμερισμάτων – 163 κλινών» στη θέση «Μεγάλο Αμπέλι» Νυδρίου, της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, του Δήμου Λευκάδας.

Πρόκεται για επένδυση ύψους 5,7 εκατ. ευρω για την οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή της στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και θα της χορηγηθεί ενίσχυση ύψους 1,797 εκατ. ευρώ.  Για τις ανάγκες της έχει συσταθεί  η εταιρεία «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΝΥΔΡΙ ΧΟΤΕΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΝΥΔΡΙ ΧΟΤΕΛ» στην οποία συμμετέχουν με ισότιμα μερίδια ο  εκπρόσωπος και σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ κ. Σεργκέι Τσερνίτσιν  και ο εξ απορρήτων του Ριμπολόβλεφ και πρώτος ξάδελφός του, Αντρέι Κονογκόροφ.

Προ των πυλών η επένδυση 165 εκατ. ευρώ στον Σκορπιό

Παράλληλα στα μέσα Ιουλίου, με 30 θετικές ψήφους το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων γνωμοδότησε θετικά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά την κατασκευή πολυτελούς τουριστικής μονάδας στο Σκορπιό, της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν και στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, τα οποία έκαναν εκτενή ενημέρωση για την επένδυση και τα χαρακτηριστικά της και απάντησαν σε ερωτήματα που ετέθησαν.

Tο υπό μελέτη έργο των 165 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 152 νέες θέσεις εργασίας, αφορά στην κατασκευή και λειτουργία υποδομής πολυτελούς φιλοξενίας στο νησί Σκορπιός σε συνολική έκταση 161 στρεμμάτων.

Προβλέπεται η ανέγερση κύριων εγκαταστάσεων, όπως κεντρικό ξενοδοχειακό κατάλυμα, μεμονωμένες πολυτελείς κατοικίες, άλλες κατοικίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων, αμφιθέατρο, λιμενικά έργα, ελικοδρόμιο και βιοδυναμική φάρμα, συνολικής δόμησης 17,765 m2.2 και βοηθητικών εγκαταστάσεων (οδικό δίκτυο, μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού και θαλασσινού νερού, Υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης υγρών αποβλήτων, χώροι στάθμευσης οχημάτων κ.α.).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το businessnews.gr, η επένδυση, που προωθείται μέσω της εταιρείας Μυκήναι ΑΕ, αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου, αλλά ήδη πραγματοποιούνται εργασίες στο νησί. Την αρχιτεκτονική μελέτη υπογράφουν ηχηρά διεθνή ονόματα όπως η νορβηγική Snøhetta, το γραφείο του γνωστού Αμερικανού αρχιτέκτονα Peter Marino (Peter Marino Architect PLLC) και η επίσης αμερικανική Populous, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία του κόσμου, με ειδίκευση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πολεοδομική μελέτη έγινε από την ελληνική «Δέκαθλον», ενώ στο σχήμα των μελετητών συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και οι AECON, Denco, Ρογκάν και Συνεργάτες, κ.α.

 

Το επενδυτικό σχέδιο έχει ως πυρήνα το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο, με διασπασμένους όγκους, διαθέτει ποικιλία τύπων μονάδων διαμονής: την Κύρια Κατοικία (Master Residence), δύο πανταχόθεν ελεύθερες μεγάλες βίλες στο νότιο τμήμα του συγκροτήματος μέσου μεγέθους 600 τ.μ., και βίλες μεσαίου μεγέθους (200-250 τ.μ.) που βρίσκονται δυτικά του υπάρχοντος ιστορικού κτίσματος της Ροζ Βίλας (364,43 τ.μ.) του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο διατηρείται.

Σύμφωνα με την Μ.Π.Ε., «το Κύριο Τουριστικό Συγκρότημα προσφέρει ποικιλία επιλογών και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες, με εξυπηρετήσεις (κοινόχρηστες) όπως: χώρους υποδοχής, εστιατόρια και υπηρεσίες (gourmet cuisines) φαγητού και ποτών (bars), κέντρο αναζωογόνησης (Spa), επιχειρηματικό κέντρο (Business Centre), αίθουσα κινηματογράφου, Night Club, χώρους υποστήριξης/βοηθητικών λειτουργιών (Back-of-House όπως κουζίνα, πλυντήρια, χώρους επισκευών και συντήρησης, αποθήκες κ.λπ.), πισίνες και χώρους στάθμευσης».

Νοτιοδυτικά του κυρίως τουριστικού συγκροτήματος προωθείται η κατασκευή τεσσάρων πολυτελών βιλών, επιφάνειας 260-400 τ.μ., τοποθετημένες σε πλαγιά με ήπια κλίση. Οι τέσσερις βίλες έχουν άμεση σύνδεση με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στον Σκορπιό, οι οποίες θα επεκταθούν σημαντικά με τη δημιουργία «πολυαθλητικού κέντρου». Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, σχεδιάζεται η κατασκευή τουριστικού καταλύματος με την ονομασία «Το σπίτι του Λόφου», συνολικής δόμησης 565,00 τ.μ., στην περιοχή του Λόφου.

Στην ανατολική παραλία του Σκορπιού, το ανακαινισμένο υφιστάμενο κτίσμα θα συμπληρωθεί με νέο κτίριο, 255 τ.μ., με χώρους εξυπηρέτησης του λουόμενων (αποδυτήρια, υπαίθριο μπαρ, κουζίνα, κ.α.). Στο δυτικό τμήμα του νησιού, κοντά στο ελικοδρόμιο, προβλέπεται η νέα κατασκευή της βίλας, επιφάνειας 340 τ.μ., που θα διαμένει ο Διευθυντής/Διαχειριστής, υπεύθυνος της συνολικής λειτουργίας της πολυτελούς τουριστικής μονάδας και των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων αναψυχής στον Σκορπιό. Τις 2.100 τ.μ. θα ξεπερνά η επιφάνεια των κτιρίων για τη φιλοξενία του προσωπικού που θα εργάζεται στο νησί, με την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02