search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:45
MENU CLOSE

Μπαράζ επαφών Δένδια το απόγευμα για Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο

13.08.2020 15:06
Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας - Media

 

Επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επικοινωνιών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, στις 21.30.

Λίγο νωρίτερα, όπως γίνεται γνωστό, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε. και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν (Chris van Hollen) και Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez), στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

Σειρά τηλεφωνικών επαφών Βαρβιτσιώτη

Σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ομολόγους του υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης σήμερα Πέμπτη 13.08.2020 ενόψει της προετοιμασίας της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα συμμετάσχει μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις τρέχουσες εξελίξεις και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβίβασε επίσης στους ευρωπαίους ομολόγους του το χθεσινό μήνυμα αποφασιστικότητας και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι συνομιλητές μετέφεραν στον Υπουργό μηνύματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και υποστήριξης.

Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, αύριο Παρασκευή 14.08.2020. Η παρουσία των δυο ελλήνων υπουργών στη Βιέννη οφείλεται στην εκεί προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάϊκ Πομπέο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:44