search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:16
MENU CLOSE

«Εθνικό χρέος η αποτροπή τετελεσμένων»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2138
13-8-2020
14.08.2020 03:00
gennimata-4.jpg

 

Αιχμές Γεννήματα για τις επιλογές της κυβέρνησης απέναντι στην προκλητικότητα της Άγκυρας

«Σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο που έπρεπε από καιρό να έχει διαμορφωθεί, όπως επίμονα έχουμε υποδείξει».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά μετά το τέλος της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαρκώς αυξανόμενες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε ακόμα μια φορά ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Και αυτό διότι, όπως υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά στη δήλωσή της, «τούτη την ώρα που διακυβεύονται θεμελιώδη συμφέροντα και δικαιώματα της χώρας, η κυβέρνηση της Ν.Δ., δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Οι επιλογές της αναιρούν η μια την άλλη, η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής «η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της από την Τουρκία. Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να την αποτρέψει. Με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας με την παραμονή του “Oruc Reis“ στις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες».

Αναφερόμενη στον διεθνή παράγοντα και το πώς αντιμετωπίζει την τουρκική επιθετικότητα η Φώφη Γεννηματά σημείωσε:

«Όπως έχουμε τονίσει η ξεκάθαρη και σταθερή ελληνική στάση μπορεί να εξασφαλίσει τον πιο ενεργό ρόλο της Ε.Ε. και να μην επιτρέψει τη συνέχιση της αδράνειας του ΝΑΤΟ. Οι κυρώσεις έπρεπε να έχουν ήδη αποφασιστεί. Το ΝΑΤΟ να μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να σταματήσει την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ένα κράτος – μέλος υφίσταται προσβολή των κυριαρχικών του δικαιωμάτων από άλλο μέλος της συμμαχίας».

«Οι ευθύνες είναι μεγάλες»

Στο εσωτερικό μέτωπο, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής στη Ν.Δ. υποστηρίζοντας ότι για την καταστροφή που σημειώθηκε στην Εύβοια οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες.

Για μια εικόνα «αποκαρδιωτική και εξοργιστική» έκανε λόγο το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιώργο Μουρκιώτη, την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή, τον τομεάρχη πολιτικής προστασίας Παναγιώτη Καρκατσούλη και την τομεάρχη δημόσιας διοίκησης Έφη Στεφοπούλου που επισκέφθηκε τη Δευτέρα τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας Λευκαντί, Βασιλικά και Ψαχνά.

«Οι ευθύνες είναι υπαρκτές και μεγάλες. Δεν αρκεί ούτε η συμπόνια, ούτε η συμπαράσταση προς τα θύματα. Το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί από την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να παρουσιάσουν το ακριβές αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του για να μη θρηνήσουμε εκ νέου θύματα από πλημμύρα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Το κόμμα έφερε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το ζήτημα με την κατάθεση ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς για τις άμεσες ενέργειες και τα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών στην Εύβοια στα οποία οφείλει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11