search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:46
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Πυρά κατά κυβέρνησης για πανδημία, πλημμύρες, ελληνοτουρκικά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2138
13-8-2020
14.08.2020 03:00
kke_0-5.jpg

 

Η καταστροφή στην Εύβοια, τα κυβερνητικά μέτρα για τη νέα φάση της πανδημίας της Covid-19 και τα ελληνοτουρκικά κυριαρχούν στην ατζέντα του ΚΚΕ

Χτες ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια, ενώ στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη για τα ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε και στις πλημμύρες, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση όχι μόνο για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί οι κάτοικοι, αλλά και για τη δημιουργία αντιπλημμυρικών υποδομών.

Ο βουλευτής Εύβοιας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος μίλησε ουσιαστικά για διαχρονικές πολιτικές ευθύνες καθώς ήταν γνωστό ότι η περιοχή ήταν ανοχύρωτη σε μια βαριά νεροποντή μετά τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων. Ως εκ τούτου απεύθυνε το ερώτημα γιατί τόσα χρόνια δεν έχουν υλοποιηθεί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

«Στην Εύβοια για άλλη μια φορά διαπράχθηκε ένα έγκλημα για το οποίο ευθύνονται: Η κυβέρνηση της Ν.Δ., οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ίδιου κόμματος, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η διοίκηση που έχει αυτά τα χρόνια την ευθύνη στην περιφέρεια και τους δήμους»,

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ανέφερε πως «οι εγκληματικές τους ευθύνες για τη νέα αυτή τραγωδία στα Πολιτικά και το Μπούρτζι δεν μπορούν να διαγραφούν με την υποκριτική έκφραση συμπάθειας στα θύματα. Δεν μπορούν να διαγραφούν με τα “λόγια παρηγοριάς” του πρωθυπουργού στο Τwitter, τις απαράδεκτες δηλώσεις σκοπιμότητας του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και των άλλων κυβερνητικών στελεχών». Τέλος η τομεακή επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ ασκεί κριτική στις εξαγγελίες της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν καλύπτουν το σύνολο των πληγέντων, για τους οποίους ζητά πλήρη στήριξη. Σημειώνει δε πως « ανακοινώνονται ποσά για έργα αποκατάστασης στους δύο πληγέντες δήμους τα οποία δεν διασφαλίζουν την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, την απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, υποδομές, δρόμους, χωράφια, καταστήματα, που σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να έρθει εις πέρας με την ατομική ευθύνη του κάθε πληγέντος. Επίσης, πέρα από τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των γεφυρών και τμήματος του οδικού δικτύου δεν υπήρξε καμία δέσμευση για συνολική μελέτη και παρέμβαση, στην περιοχή, υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών αυτών».

Όσον αφορά την πανδημία της Covid-19, το ΚΚΕ επαναφέρει το αίτημα για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και επιρρίπτει στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες – μεταξύ άλλων – για «τα πρωτόκολλα “λάστιχο’’ που εφάρμοσε το τελευταίο διάστημα στον τουρισμό, σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την Τρίτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις, και ειδικότερα για τις επιπτώσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα από τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου στον βαθμό που αυτή «αφήνει αδιευκρίνιστο το τι ανήκει σε ποιον από τη Ρόδο και ανατολικά μέχρι το Καστελλόριζο και μειωμένη επήρεια ακόμα και για την Κρήτη». Επανέλαβε δε πώς οι «σύμμαχοι» στους οποίους προστρέχει η κυβέρνηση για στήριξη, δηλαδή η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, «είναι οι ίδιοι που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ανάβουν τη φωτιά σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο και τελικά υποθάλπουν την επιθετικότητα της Τουρκίας για τα δικά τους συμφέροντα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:46