26/09/2020 05:28:53

Κανταϊφάκια με κρέμα σε θήκες μάφιν

Κανταϊφάκια με κρέμα σε θήκες μάφιν - Media

Υλικά

250 γραμμάρια κανταΐφι

125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Λίγο βούτυρο επιπλέον για τις θήκες

 

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας νισεστέ

1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη

100 γραμμάρια τυρί κρέμα

1 βανιλίνη

 

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο κανταΐφι μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε με τα χέρια σας καλά ωσότου να καλυφθεί καλά όλο το κανταΐφι. Βουτυρώστε ελαφρά τις θήκες. Βάλτε μια μικρή ποσότητα κανταϊφιού στον πάτο μιας θήκης για μάφιν και πιέστε καλά ιδιαίτερα στις άκρες έτσι ώστε να δημιουργηθούν θήκες με λακκούβα στο κέντρο. Μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό και ο πάτος ενός ποτηριού που εφαρμόζει καλά μέσα στη θήκη μάφιν. Με τη βάση του ποτηριού πιέστε καλά για να πάρει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάστε την κρέμα, βάζοντας το γάλα, το νισεστέ, το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε τη βανιλίνη και τη σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε τα ελαφρά στο μίξερ χειρός. Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε στο μίξερ πάλι ελαφρά.

Μόλις κρυώσουν οι ψημένες θήκες κανταϊφιού, γεμίστε τις με την κρέμα και τοποθετήστε τις στο ψυγείο. Διακοσμήστε τις με φρούτα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς και απολαύστε!!!

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.