search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Μακρόν: Ενημέρωσα τον Τραμπ για την Ανατολική Μεσόγειο – Θα επιβάλουμε τα συμφέροντά μας

14.08.2020 17:43
Μακρόν: Ενημέρωσα τον Τραμπ για την Ανατολική Μεσόγειο - Θα επιβάλουμε τα συμφέροντά μας - Media

 

Πρωτοβουλίες για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επικοινώνησε με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Διεμήνυσε δε, ότι οι αμερικανογαλλικές απόψεις στην περιοχή ταυτίζονται και θα επιβληθούν.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο. Οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια εκεί είναι κοινό. Θα το επιβάλουμε».

Με νέες προκλητικές δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε νωρίτερα εναντίον της Γαλλίας και της ενισχυμένης στρατιωτικής παρουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα στη Βιέννη η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, η οποία διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τον υπουργό Εξωτερικών να θέτει θέμα τουρκικής παραβατικότητας, καθώς και η ισχυρή εταιρική σχέση των δύο κρατών.

Την απόλυτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27» όσον αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Άγκυρας.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10