search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:15
MENU CLOSE

Πυρκαγιά Μεταμόρφωση: Και δεύτερο ελικόπτερο στην κατάσβεση

15.08.2020 07:31
5129748

Ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εστάλη και δεύτερο ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Έτσι, αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, με 14 οχήματα, δύο ελικόπτερα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκε μέχρι στιγμής η επέκταση της πυρκαγιάς σε άλλο κτήριο.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής προς τους κατοίκους

Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον καπνό, να έχουν κλειστά παράθυρα και πόρτες και όσοι παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους, συμβουλεύει η Περιφέρεια Αττικής τους κατοίκους της Μεταμόρφωσης και των γύρω περιοχών. 

Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

1. Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών»

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη , ο οποίος παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:14