search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:21
MENU CLOSE

Sputnik V: Ξεκίνησε η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

15.08.2020 09:41
Κορωνοϊός: Αύριο στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις - Ποιοι εμβολιάζονται - Media

 

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας γνωστοποίησε πως ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου, που ανέπτυξε το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, για τον κορωνοϊό.

«Η παραγωγή του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, κατά του νέου κορωνοϊού ξεκίνησε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου. 

Το Sputnik V είναι το πρώτο, παγκοσμίως, εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας έχει διαβεβαιώσει πως το εμβόλιο έχει περάσει από όλα τα απαραίτητα τεστ και έχει αποδειχθεί πως «χτίζει» ανοσία κατά του κορωνοϊού.

Άμεσα η δημοσίευση πληροφοριών για τις δοκιμές

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο, προ ημερών, η Ρωσία θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες για τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Τις προσεχείς ημέρες, ίσως τη Δευτέρα, θα δημοσιευθούν πληροφορίες για τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές» δήλωσε, χαρακτηστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κριτική για το ρωσικό εμβόλιο σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές.

Πηγή: sputniknews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:21