search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος και ξυλοκόπησαν νεαρό επειδή τους ειρωνεύτηκε (Video)

16.08.2020 17:14
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έριξαν στο έδαφος και ξυλοκόπησαν νεαρό επειδή τους ειρωνεύτηκε (Video) - Media

 

Μεθόδους του νόμου περί… τεντιμποϊσμού καταγγέλθηκε ότι ακολούθησε αστυνομικός και ομάδα συναδέλφων του στη Θεσσαλονίκη εναντίον ενός 19χρονου φοιτητή, επειδή έβαλε το πόδι του πάνω στο μπράτσο μίας καρέκλας στον ΟΣΕ και απάντησε… ειρωνικά!

Ο νεαρός, που αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός και συνάδελφοί του τον ξυλοκόπησαν. Τον χτύπησε στο πρόσωπο και μετά με το γόνατο στο κεφάλι, ενώ οι άλλοι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν με λαβές όπως στον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ, όπως φαίνεται και σε βίντεο. Κι όλα αυτά κάτω από αποδοκιμασίες επιβατών του ΟΣΕ που ήταν παρόντες και κατέγραψαν το περιστατικό.

Ο 19χρονος φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, όλοι από τη Φλώρινα, επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική και πήγαν στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ για να επιστρέψουν στα σπίτια τους με τρένο. Ο 19χρονος, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, εισήλθε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε. Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε όταν ανέβασε το πόδι του στο χερούλι της καρέκλας όπου καθόταν στην αίθουσα αναμονής.

Όπως κατέθεσαν οι τρεις φίλοι του στο δικαστήριο, ο υπάλληλος της εταιρίας τον έκανε παρατήρηση να το κατεβάσει και εκείνος τον αγνόησε. Παρατήρηση του έκανε και ένας αστυνομικός, τον οποίο επίσης ο νεαρός αρχικά αγνόησε, ενώ τον ειρωνεύτηκε όταν τον ρώτησε την ηλικία του λέγοντας πως είναι… 13. Και μπορεί τελικά υπό την απειλή της προσαγωγής στο τμήμα ο νεαρός να κατέβασε το πόδι, η συνέχεια όμως ήταν δραματική για τον ίδιο.

«Σηκώθηκα να βγω για τσιγάρο και μπήκε μπροστά μου ο φύλακας. Ήταν τεράστιος. Του λέω θα βγω για τσιγάρο, τα πράγματά μου εκεί είναι και με εμπόδιζε. Εκείνη την ώρα έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά», ενώ αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χτύπησε ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Μετά δεν κατάλαβα τι έγινε», περιέγραψε ο 19χρονος στο δικαστήριο. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένα μπουλούκι αστυνομικών πήγε από πάνω του και πως ένας εξ αυτών τον χτυπούσε με κλομπ. «Φώναζαν οι γιαγιάδες και έλεγαν ότι οι αστυνομικοί ήταν αλήτες, μαζεύτηκε κόσμος», ανέφερε στην απολογία του. «Εντάξει έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο. Δείτε τι έγινε στο βίντεο» υποστήριξε αναφερόμενος σε εικόνες που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και ζήτησε ο συνήγορός του να καταθέσει στο δικαστήριο.

Προηγουμένως ο αστυνομικός που τελικά τον συνέλαβε ισχυρίστηκε ότι ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και πως ζήτησε τα στοιχεία του επειδή δεν φορούσε μάσκα και όταν αρνήθηκε τον προσήγαγε και τελικά τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο, παρά μόνον από την εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την ενοχή του νεαρού, χωρίς όμως να εισακουστεί από το δικαστήριο.

Τα όσα υποστήριξε ο νεαρός και οι τρεις φίλοι του που κατέθεσαν μάρτυρες στη δίκη επιβεβαιώνονται από βίντεο που ανήρτησαν άλλοι επιβάτες που ήταν εκείνη την ώρα στον σταθμό και το δημοσιοποίησαν. Εκεί διακρίνεται μάλιστα ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί με το χέρι κρατώντας τον λαιμό του 19χρονου που είναι σοκαρισμένος απ’ όσα του συμβαίνουν. Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων άλλων επιβατών ήταν ανάρτηση εκπαιδευτικού που ήταν επιβάτης τρένου και ήταν μάρτυρας στο περιστατικό. «Φωνάζω μακριά από το λαιμό και το κεφάλι του, όχι μόνο εγώ τουλάχιστον 30 άτομα και φυσικά σε δύο λεπτά έφτασαν 6-7 αστυνομικοί και ο ένας βγάζει το γκλομπ κι αρχίζει να τον χτυπάει, ενώ οι άλλοι κάνουν κύκλο για να μας απωθήσουν», αναφέρει μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας πως όλα ξεκίνησαν επειδή το παιδί είχε το πόδι στο μπράτσο της καρέκλας.

Όπως γνωστοποίησε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού Παναγιώτης Μαρκόπουλος πρόκειται να κινηθούν εναντίον του αστυνομικού μετά τη συμπεριφορά που επέδειξε. «Στην κατάθεσή του παρουσίασε μία σειρά από ψεύδη για να στηρίξει όσα έγιναν εκ των υστέρων. Ούτε ισχύει ότι το παιδί δεν φορούσε μάσκα, ούτε του ζήτησε ποτέ τα στοιχεία του», ανέφερε στην αγόρευσή του στο Αυτόφωρο. Το δικαστήριο τον αθώωσε για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης αναφέροντας ότι διατηρεί αμφιβολίες εάν τέλεσε τα αδικήματα.

«Τόσο ακραίο φαινόμενο και μάλιστα με πρόσφατα τα περιστατικά στην Αμερική, είναι περίεργο», είπε σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Πηγή: seleo.gr-karfitsa.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44