search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:26
MENU CLOSE

Γενί Σαφάκ: Η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

17.08.2020 09:57
Κύπριος υπ. Άμυνας: «Παραβατική, πειρατική και επιθετική» η συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ - Media

Έτοιμο να βγει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι και το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, το «Κανουνί», το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το οποίο αγοράστηκε πριν από λίγους μήνες, βρίσκεται στο λιμάνι της Σελεύκειας της Αττάλειας, ενώ το πλήρωμά του έχει τεθεί προληπτικά σε καραντίνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οπως υποστηρίζει η «Γενί Σαφάκ»., μόλις ολοκληρωθεί η φάση της καραντίνας θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τον απόπλου προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι το «Κανουνί», που σημαίνει «Νομοθέτης», αναφέρεται στον σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Yavuz» και το «Fatih».

Το πλοίο φέρεται να έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος βυθού 11.400 μέτρων και μπορεί να κάνει γεώτρηση βάθους 3.000 μέτρων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22