search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:28
MENU CLOSE

112: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας

17.08.2020 14:48
112: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας - Media

 

«Καμπανάκι» για τη διασπορά του κορωνοϊού έκρουσε για μια ακόμα φορά η Πολιτική Προστασία, μέσω του 112, μιας και το μεσημέρι της Δευτέρας πολλοί από εμάς έλαβαν γραπτό και φωνητικό μήνυμα, το οποίο -μεταξύ άλλων- έλεγε πως όσοι επιστρέφουν από διακοπές δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ωστόσο, υπήρξαν και αυτοί που δεν έλαβαν αυτή την έκτακτη ειδοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτή η ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές της ΓΓΠΠ, καλό θα ήταν οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων να κάνουν κάποιες ενέργειες, που πιθανόν να μην έχουν γίνει από όλους τους πολίτες, ώστε να λαμβάνουν πλέον όλες τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε στο κινητό είτε στο σταθερό τηλέφωνο, με γραπτό ή φωνητικό μήνυμα, κάτι που εξασφαλίζει την ενημέρωση και όλων των ανθρώπων με ειδικά προβλήματα και αναπηρίες. 

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έλαβαν το μήνυμα

Η εν λόγω ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να μπορέσει όμως να διασφαλιστεί και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει οι κάτοχοι τους πρέπει να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά όσοι δεν διαθέτουν smart phone θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά. Για να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν πρώτον τους κατόχους smart phone, που εάν δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

Όσοι όμως δεν έχουν έξυπνα κινητά, πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27