search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:04
MENU CLOSE

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύνταξης στα 67 – Νέα συνάντηση Βρούτση και τρόικας

11.09.2012 12:17
Ανοικτό το ενδεχόμενο σύνταξης στα 67 - Νέα συνάντηση Βρούτση και τρόικας - Media

Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας συναντήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης με αντικείμενο τα νέα μέτρα ενώ νωρίτερα την είσοδο του κτηρίου του υπουργείου Εργασίας είχαν αποκλείσει μέλη του ΠΑΜΕ.

Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας συναντήθηκε ο Γιάννης Βρούτσης με αντικείμενο τα νέα μέτρα ενώ νωρίτερα την είσοδο του κτηρίου του υπουργείου Εργασίας είχαν αποκλείσει μέλη του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της Τρόικας δεν δέχονται μέτρα τριών δις ευρώ, ενώ για άλλα τρία δισεκατομμύρια ζητούν διευκρινήσεις(συνολικά, 6 δισ.)

Εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσει νέα συνάντησή του κ. Βρούτση με το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας ενώ αύριο το πρωί θα βρίσκεται στο υπουργείο Εργασίας το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τον υπουργό Εργασίας ως τον επιμελέστερο δήμιο των εργατικών κατακτήσεων. «Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα» σημειώνει.

«Είναι γελασμένοι όλοι αυτοί που ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αποδεχτούν να παράγουν τον πλούτο χωρίς να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα, να ζουν στην εξαθλίωση και την ανασφάλεια. Κάθε εργάτης και άνεργος να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας» προσθέτει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες πως «οι διαπραγματεύσεις» είναι δύσκολες και πως δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης των μέτρων.

Εάν οι πιστωτές της χώρας δεν δεχθούν τα μέτρα της κυβέρνησης, τότε πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα, μεταξύ των οποίων είναι και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

Παράλληλα η τρόικα έχει ενστάσεις και ως προς την διοικητική μεταρρύθμιση, ζητώντας ανοικτά απολύσεις στο δημόσιο, ενώ θεωρούν φιλόδοξο το στόχο περικοπής 750εκ€ από τις λειτουργικές δαπάνες και 800εκ€ από τις φαρμακευτικές δαπάνες.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι 437εκ€ από εξοπλιστικά δεν αποτελούν περικοπές αλλά μετάθεση πληρωμών και δυσπιστούν στην περικοπή 300εκ€ από το ΠΔΕ.

Επιπλέον διευκρινήσεις ζητούνται σε σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων όπως οι έλεγχοι εσωτερικής ποιότητας σε δήμους, οι βιοκλιματικές αναβαθμίσεις, η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, ΣΔΙΤ και ιατρικός τουρισμός και ο ισοσκελισμός εσόδων δημοτικών ανταποδοτικών υπηρεσιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:04