search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:19
MENU CLOSE

ΑΧΕΠΑ: Ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτώματα στο σπίτι τους οι 14 υγειονομικοί

19.08.2020 12:24
Κορωνοϊός: «Ξεκληρίστηκε» οικογένεια - Τρεις νεκροί μέσα σε 48 ώρες - Media

 

Οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί και οι υπόλοιποι με ήπια συμπτώματα παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό οι τέσσερις γιατροί και οι δέκα νοσηλευτές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Όλοι τους εργάζονται στην Α’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, η οποία δέχεται και περιθάλπει ασθενείς με κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη κλινική δε θα δέχεται νέα κρούσματα με covid-19 τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να γίνουν εργασίες απολύμανσης. Ωστόσο και μέχρι τότε θα συνεχιστεί κανονικά η νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται σε αυτήν.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, διότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό και δέχεται ασθενείς με πολύ βαριά συμπτώματα από τις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύτηκε και το πρώτο κρούσμα COVID-19 στη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο. Μέχρι να δέχεται και πάλι ασθενείς με κορονοίό η Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, όσοι νοσήσουν και χρειαστούν περίθαλψη, θα μεταφέρονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ η διασπορά του κορονοϊού έγινε από άτομο που εργάζεται σε αυτήν, αφού κανένας από τους εργαζόμενους στην κλινική δεν πήρε άδεια. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και δύο από τους κορυφαίους λοιμοξιολόγους του νοσοκομείου. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον οργανωτικό γραμματέα της της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Πέτρο Κετικίδη,, από την ιχνηλάτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη προέκυψαν άλλα δύο κρούσματα, ενώ 35 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:18