search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:57
MENU CLOSE

Elie Saab: «Είδα τον γιο μου μέσα στα αίματα» -Ο σχεδιαστής περιγράφει τα 15 λεπτά τρόμου από την έκρηξη στη Βηρυτό

19.08.2020 13:45
Elie Saab: «Είδα τον γιο μου μέσα στα αίματα» -Ο σχεδιαστής περιγράφει τα 15 λεπτά τρόμου από την έκρηξη στη Βηρυτό - Media

 

Έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τότε που την πόλη της Βηρυτού συγκλόνισε μια καταστροφική έκρηξη, κατά την οποία περισσότεροι από 170 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 6.000 χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Καταστήματα και σπίτια σε ολόκληρη την πρωτεύουσα του Λιβάνου καταστράφηκαν. Ένα από αυτά ήταν και του σχεδιαστή Elie Saab.

Μιλώντας στο The Business of Fashion, ο σχεδιαστής αποκάλυψε πώς βίωσε τα 15 λεπτά που έσπειραν τον τρόμο στην πόλη ενώ βρισκόταν με τον γιο του και πολλούς εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία: «Είδα τον γιο μου γεμάτο αίματα, δεν μπορούσα να το πιστέψω», ανέφερε ο Saab. «Είπα εντάξει, είναι τραυματισμένος, αλλά είναι ΟΚ, έχει κοπεί από τα γυαλιά στο κεφάλι και τα χέρια του, ωστόσο αυτά τα 15 λεπτά τα ένιωσα σαν δύο μέρες. Δεν ήταν μόνο επειδή υπήρξε αυτό το θέμα με τον γιο μου, το ίδιο ένιωσα για όλους, εργαζόμαστε όλοι σαν μια οικογένεια κάτω από την ίδια στέγη».

Ο Elie Saab γνωρίζει καλά από καταστροφές. Δημιούργησε το brand του το 1982, στο αποκορύφωμα του εμφυλίου πολέμου (1975-1990) στον Λίβανο.

Η έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου ξύπνησε στον ταλαντούχο σχεδιαστή τρομακτικές αναμνήσεις «Ήταν η ίδια μυρωδιά, η ίδια σκόνη, τα σπασμένα γυαλιά. Ειλικρινά, δεν θέλαμε να το ξαναζήσουμε αυτό και δεν ήταν απαραίτητο» ανέφερε. «Αυτό είναι ένα τεράστιο μειονέκτημα, αλλά πρέπει να διαχειριστούμε τα γεγονότα όπως η Βηρυτός -κάθε φορά να διώχνουμε τη σκόνη από πάνω μας και να συνεχίζουμε όπως πριν» κατέληξε ο Elie Saab.

Το ατελιέ αλλά και τα Headquarters του Elie Saab υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη, ενώ το σπίτι του που ήταν κοντά στο λιμάνι καταστράφηκε ολοσχερώς. Παρόλα αυτά, ο σχεδιαστής και η ομάδα του σκοπεύουν να επιστρέψουν στη δουλειά αυτή την εβδομάδα για να ολοκληρώσουν τη συλλογή για το σόου του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: bovary.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52