search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07
MENU CLOSE

Στη Βουλή για κύρωση οι συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο

20.08.2020 13:00
vouli_0.jpg

 

Την κατάθεση στη Βουλή των συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε ο κ. Πέτσας οι συμφωνίες εισάγονται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές, τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συζήτηση από το Σώμα και στόχος είναι να κυρωθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του αιγυπτιακού Κοινοβουλίου προχώρησε στην έγκριση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Οπως αναφέρεται στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η συμφωνία συμβαδίζει τόσο με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου όσο και με το διεθνές δίκαιο.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη χθεσινή σύνοδο κορυφής, μέσω τηλεδιάσκεψης, σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους ομολόγους του πως η ΕΕ δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα περιστατικά στην Αν. Μεσόγειο και επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με τη γειτονική χώρας, όσο υπάρχει ένταση, και μόνο για τη μία διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

«Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:05