search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Ο «νυχτερινός εμμονικός θαυμαστής» βίασε τέσσερις γυναίκες – Δολοφόνησε τη μία σε πάρκο (Photos)

20.08.2020 15:05
Ο «νυχτερινός εμμονικός θαυμαστής» βίασε τέσσερις γυναίκες - Δολοφόνησε τη μία σε πάρκο (Photos) - Media

 

Ένας δολοφόνος και σειριακός βιαστής «E17 night stalker» (Ε17 νυχτερινός εμμονικός θαυμαστής) φυλακίστηκε για ισόβια με ελάχιστη διάρκεια 37 ετών.

Ο 35χρονος Aman Vyas καταδικάστηκε την Πέμπτη για έξι κατηγορίες βιασμού τεσσάρων γυναικών, για σοβαρή σωματική βλάβη και για τη δολοφονία της 35χρονης Michelle Samaraweera το 2009, μετά από δίκη στο δικαστήριο του Croydon Crown.

Ο εισαγγελέας Tom Little QC χαρακτήρισε τον Vyas ως «E17 night stalker»  καθώς είπε στους ενόρκους ότι ο εισβολέας μετέτρεψε μια μικρή περιοχή κοντά στο σπίτι του στο Walthamstow, στο ανατολικό Λονδίνο, σε “κυνηγετική” για μια “σειρά βίαιων βιασμών” μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2009.

Έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο δύο ημέρες μετά από μια ένσταση και συνελήφθη στην Ινδία το 2011, αφού το πρώην αφεντικό του έδωσε στην βρετανική αστυνομία ένα μπουκάλι νερό από το οποίο είχε πιει ο αδερφός του Vyas, το οποίο έδειξε ότι μερικό DNA του συνδέεται με τα εγκλήματα.

Η κ. Samaraweera δέχθηκε επίθεση λίγο μετά την επίσκεψή της σε ένα σούπερ μάρκετ την η1 Μαΐου 2009 στις 1 π.μ.

Ο Vyas ήταν 24 ετών όταν τη βίασε και την στραγγάλισε σε παιδική χαρά, όπου το σώμα της ανακαλύφθηκε από έναν περιπατητή σκύλων λίγο μετά τις 5.15 π.μ.

Καταδικάστηκε επίσης για βιασμό τριών άλλων γυναικών ηλικίας μεταξύ 35 και 59 το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2009.

Καταδικάζοντας τον με ελάχιστη ποινή 37 ετών, ο κ. Bryan είπε στον Vyas: «Την άνοιξη του 2009, υπήρχε ένας ξένος βιαστής που κρυβόταν στους δρόμους του Walthamstow ψάχνοντας για το θήραμά του. Ήταν αυτός ο βιαστής».

Ο δικαστής είπε ότι καταδίωξε την κ. Samaraweera πριν τη σκοτώσει, αν και η ακριβής μέθοδος δεν είναι γνωστή.

Ο Vyas, ο οποίος έχει δύο παιδιά ηλικίας εννέα και πέντε ετών, απέφυγε τη δικαιοσύνη για περισσότερο από μια δεκαετία, φεύγοντας από τη Βρετανία εβδομάδες μετά την επίθεσή του στην κ. Samaraweera.

Ωστόσο, μετά από έκκληση της αστυνομίας του 2010, η οποία έστειλε πάνω από 60.000 φυλλάδια, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από κάμερα ασφαλείας του υπόπτου, ο πρώην εργοδότης του Vyas επικοινώνησε με τις αρχές.

Ο Vyas είχε ήδη φύγει στην Ινδία, αλλά συνελήφθη και τελικά εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Vyas έχει ήδη εκτίσει λίγο περισσότερο από δύο χρόνια σε προφυλάκιση στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και θα είναι επιλέξιμος για απελευθέρωση μετά από 34 χρόνια, αν και ο δικαστής είπε ότι δεν μπορεί ποτέ να απελευθερωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:35