search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:53
MENU CLOSE

Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Έτσι κολλήσαμε κορωνοϊό στην ειδική μονάδα Covid

20.08.2020 18:29
Λοιμωξιολόγος ΑΧΕΠΑ: Έτσι κολλήσαμε κορωνοϊό στην ειδική μονάδα Covid - Media

 

Προφανώς το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός αλλά δεν θα ήταν απίθανο να κολλήσαμε τον ιό και εκτός του νοσοκομείου. Αυτό τόνισε, ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

“Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα” δήλωσε ο λοιμωξιολόγος στον ΣΚΑΙ εφιστώντας την προσοχή καθώς ο ιός φαίνεται, όπως εκτίμησε, πάρα πολύ μεταδοτικός.

“Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”, υπογράμμισε ο Λοιμωξιολόγος και στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες που τον ακουν, για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση, εξήγησε ο κος Κολλάρας.

Τόσο ο Κος Κολλάρας, όσο και οι 13 άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που νοσούν νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45