search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:14
MENU CLOSE

Τζούφη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (Video)

22.08.2020 11:30
Τζούφη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (Video) - Media

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων και για το λόγο αυτό κατέθεσε ήδη από τον Ιούνιο συγκεκριμένα μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς», δήλωσε στο Mega η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Στη συνέχεια, μίλησε για κυβερνητικό αλαλούμ που δημιουργεί έντονη ανησυχία και αβεβαιότητα στην κοινωνία και υπογράμμισε πως «μόλις εχθές η υπουργός Παιδείας ζητούσε από τους γονείς να αναλάβουν το κόστος για τις μάσκες των μαθητών, την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωνε τη δωρεάν διάθεσή τους».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η έλλειψη συντονισμού οδήγησε τον πρωθυπουργό να εγκαλέσει τα κόμματα για τη χρήση ή μη της μάσκας, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων, παρότι είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο 10 άμεσων μέτρων (εδώ αναλυτικά).

Η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε ότι δεν αξιοποιήθηκε η περίοδος του καλοκαιριού ώστε να βελτιστοποιηθεί η οργάνωση και η προετοιμασία των σχολείων, με όρους που θα διασφάλιζαν την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα περιθώρια του υπουργείου Παιδείας τις ημέρες που ακολουθούν και μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Μερόπη Τζούφη ανέφερε πως «πρέπει να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και κατά τόπους συνεργασία με τους Δήμους, με σκοπό να βρεθούν αίθουσες και να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη».

Τέλος, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να συγκροτηθεί συντονιστικό όργανο παιδείας – υγείας που θα επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, για τη βέλτιστη παρακολούθηση της νόσου και το σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08