search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:03
MENU CLOSE

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά

22.08.2020 18:08
Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία για το πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά - Media

 

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πάρτι του κορωνοϊού σε βίλα της Φτελιάς αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr.

Όπως προκύπτει στο μυκονιάτικο corona-party που στήθηκε σε μια βίλα με υψηλή περίφραξη και κλειστά γκαράζ, συμμετείχαν 469 άτομα ενώ η επιχείρηση έγινε 15 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα μετά από καταγγελία στο Α.Τ Μυκόνου για διατάραξη κοινής ησυχίας από τη δυνατή μουσική.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση «Γύρω στις 3:30 με ενημέρωσε ο επικεφαλής αξιωματικός, ότι γίνεται πάρτι σε βίλα στην περιοχή Μορόεργο Μυκόνου καθώς λίγο πριν πέρασε η περιπολία λόγω της καταγγελίας που υπήρχε για διατάραξη από μουσική. Μόλις φθάσαμε διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για κατοικία με υψηλή περίφραξη, είχε κλειστή γκαραζόπορτα και στο εσωτερικό της υπήρχε ιδιωτικός δρόμος ο οποίος οδηγούσε στο κυρίως κτήριο. Η είσοδος μας σε αυτή ήταν ανέφικτη και παρά τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις μας να έρθει στη γκαραζόπορτα ο ιδιοκτήτης ή ο εκμεταλλευτής της οικίας, κανένας δεν εμφανίστηκε. Παράλληλα, όση ώρα βρισκόμασταν εκεί δεν έπαιζε μουσική» αναφέρει ο αστυνομικός και προσθέτει ότι περίμεναν αρκετή ώρα έξω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της βίλας – φρούριο.

«Σαρανταπέντε λεπτά μετά, με τηλεκοντρόλ άνοιξε η γκαραζόπορτα και άρχισε να βγαίνει από τη βίλα μεγάλος αριθμός ατόμων. Τόσο με τα πόδια όσο και με αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα άτομα που έβγαιναν με τα πόδια είδαμε δύο ύποπτα άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα και αποφασίσαμε να τα ελέγξουμε. Στην ερώτηση μας αν έχουν κάτι παράνομο πάνω τους, ο άνδρας μας έδωσε το πορτοφόλι μέσα στο οποίο στη θέση των κερμάτων υπήρχε μια νάυλον συσκευασία με ροζ κοκαΐνη μεικτού βάρους 2.2 γραμμαρίων, μια άλλη νάυλον συσκευασία με ροζ κοκαΐνη 0,4 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά χάπια. Από έλεγχο που κάναμε στην τσάντα της γυναίκας μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρα βρήκαμε μια συσκευασία με 1.8 γραμμάρια ροζ κοκαΐνης και άλλη μια με 1 γραμμάριο λευκής κοκαΐνης. Στην ερώτηση που βρήκαν τα ναρκωτικά απάντησαν ότι τα προμηθεύτηκαν από άγνωστο άτομο τις προηγούμενες ημέρες και τα προόριζαν για δική τους χρήση καθώς όπως είπαν ήταν περιστασιακοί χρήστες. Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προέκυψε ότι από ταμ τεστ κορωνοϊού που γίνονται στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού ενώ ο άνδρας ως άμεση επαφή αυτής, είχε τεθεί σε καραντίνα από τις 18 Αυγούστου και σε περιορισμό σε ξενοδοχείο αναφοράς καραντίνας στο Καλό Λιβάδι. Αξίζει να επισημάνω ότι κάναμε καταμέτρηση των ατόμων που έβγαιναν από το πάρτι και διαπιστώθηκε ότι ήταν 469 ενώ σε ερωτήσεις που κάναμε σε πολλούς από αυτούς μας έλεγαν ότι διοργανωτής του πάρτι είναι ένα άτομο με τα στοιχεία Χ.Π».

Το ζευγάρι από την Ισπανία :«Κάναμε το τεστ και πήγαμε στο πάρτι»

Στην κατάθεση του ο 25χρονος συλληφθείς με καταγωγή από τη Βενεζουέλα που διαμένει μόνιμα στη Βαρκελώνη ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι και ότι αρνείται τις κατηγορίες που αποδίδονται. «Μένω μόνιμα στη Βαρκελώνη και εργάζομαι σε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Ήρθα στη Μύκονο στις 15 Αυγούστου με άλλους τέσσερις φίλους μου και στο αεροδρόμιο μου έγινε τεστ και ήμουν αρνητικός. Όμως η φίλη μου ήταν θετική και έτσι μπήκαμε σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο στο Καλό Λιβάδι. Εμείς δεν γνωρίζαμε τι προβλέπει ο νόμος και από την επόμενη ημέρα κάναμε πάλι μοριακό τεστ για τον κορωνοιό σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και βγήκαμε όλοι αρνητικοί. Έτσι πήγαμε σε αυτό το πάρτι αφού τα τεστ ήταν αρνητικά και εμείς μετά τις εξετάσεις ήμασταν βέβαιοι ότι δεν είχαμε κορωνοιό. Αρνούμαι ότι είχα ναρκωτικά και αυτό που βρέθηκε είναι μεθαμφεταμίνη μόνο για σεξουαλική ενδυνάμωση και δεν ήξερα ότι είναι παράνομη η χρήση της».

Από την πλευρά της η 31ετών φίλη του από τη Βενεζουέλα η οποία είναι επίσης μόνιμη κάτοικος Βαρκελώνης αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μένω μόνιμα στη Βαρκελώνη και εργάζομαι ως γραφίστρια. Ήρθα το περασμένο Σάββατο στη Μύκονο, στο αεροδρόμιο μου έγινε τεστ και μετά από τρεις ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι έχω κορωνοιό. Δεν γνωρίζω το νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας και για ον λόγο αυτό την επόμενη ημέρα έκανα τεστ σε ιδιωτικό ιατρείο στη Μύκονο και τα αποτελέσματα που σας παραδίδω είναι αρνητικά. Έτσι, πήγαμε στο πάρτι αφού είχαμε αρνητικά τεστ και εγώ ήμουν βέβαιη ότι δεν είχα κορωνοιό» είπε η 31χρονη ενώ σε ό,τι αφορά στην κατοχή των ναρκωτικών ουσιών κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον 25χρονο φίλο της λέγοντας ότι δεν ήξερε ότι ήταν παράνομα και τα είχε για σεξουαλική χρήση.

«Δικαίωμα σιωπής» ο διοργανωτής του corona-party

Ο 36χρονος Χ.Π από τον Χολαργό μόνιμος κάτοικος Μυκόνου που φέρεται από την Αστυνομία ως διοργανωτής του πάρτι, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 20;hς Αυγούστου και κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ περί «παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών» δεν θέλησε να πει το παραμικρό στους αστυνομικούς επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής. Το Σάββατο πρωί οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου όπου συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Κώστα Δοκιμάκη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης της βίλας

Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φτελιά στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στους αστυνομικούς ανέφερε πως «την εξοχική κατοικία την ενοικίασα προς εκμετάλλευση στον Χ.Π κατά ένα ποσοστό καθώς και στην εταιρεία του. Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κατατεθεί στην εφορία ενώ εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία σχέση με το συγκεκριμένο πάρτι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02