search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:01
MENU CLOSE

Ιταλία: 1.071 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τρεις νεκροί – Κρίσιμο τεστ το άνοιγμα των σχολείων

22.08.2020 19:02
Και η Ιταλία σταματάει τις πτήσεις από και προς τη Βρετανία - Media

 

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 1.071. Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ οι εισαχθέντες στις μονάδες εντατικής θεραπείας, συνολικά, είναι πέντε λιγότεροι από την Παρασκευή. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, από τις 12 του περασμένου Μαΐου.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται, το Σάββατο, στις περιφέρειες με πρωτεύουσες την Ρώμη, το Μιλάνο και την Βενετία. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά διακόσια είκοσι έξι.

Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας της Ρώμης ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες των ιταλικών σχολείων θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 14 του μηνός. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα διαμορφωθεί η όλη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, με την επιστροφή των Ιταλών από τις διακοπές (ήδη από την ερχόμενη Δευτέρα) και αμέσως μετά την επαναλειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Όστια, τέλος, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, διατάχθηκε το κλείσιμο δυο οργανωμένων πλαζ, στις οποίες τον Δεκαπενταύγουστο οργανώθηκαν πάρτι, με αποτέλεσμα, ορισμένοι νέοι που συμετείχαν σε αυτά, να διαγνωστούν θετικοί στον ιό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59