search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:08
MENU CLOSE

Ανατολική Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την πυρκαγιά

23.08.2020 14:37
Ανατολική Μάνη: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την πυρκαγιά - Media

 

Η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping  της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων της περιοχής στην Ανατολική Μάνη, που επλήγη χθες από δασική πυρκαγιά, ενεργοποιήθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το αίτημα έγινε αποδεκτό και η διάθεση, η οποία είναι δωρεάν, των σχετικών χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων, αναμένεται άμεσα, προς υποβοήθηση του έργου όλων των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας, η οποία αποτελεί και το αρμόδιο εθνικό σημείο επαφής με την Υπηρεσία Copernicus, διαθέτει όλα τα χαρτογραφικά στοιχεία προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιεί την Υπηρεσία Copernicus για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες

Σε εξέλιξη, σε διάσπαρτες εστίες, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο, παραμένει η πυρκαγιά που καίει από χθες στην σε δασική έκταση στα Λαγκάδια, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η οποία πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με 175 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα, επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες, αλλά και τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται. Από αέρος συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 8 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Στην περιοχή πνέουν χαμηλής έντασης άνεμοι που διευκολύνουν το έργο της κατάσβεσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15