search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37
MENU CLOSE

Καταγγελία για βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά – Διέταξαν νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο επί μιάμιση ώρα

23.08.2020 15:06
Καταγγελία για βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά – Διέταξαν νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο επί μιάμιση ώρα - Media

 

Να κοιτούν τον ήλιο επί μιάμιση ώρα διέταξαν νεοσύλλεκτους μη βαθμοφόροι εκπαιδευτές της Προεδρικής Φρουράς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ereportaz.gr

Συγκεκριμένα, πρόκειται για καταγγελία περιστατικού που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου και στο οποίο  6 εκπαιδευτές χωρίς βαθμό έθεσαν σε κίνδυνο (κατηγορούμενοι για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο) ισόβαθμους οπλίτες καθώς κατά τη διάρκεια τακτικής εκπαίδευσης διέταξαν τους νεοσύλλεκτους να κοιτούν τον ήλιο κατάματα επί μιάμισης ώρας περίπου σε θερμοκρασία 40 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 6 εκπαιδευτές εκβίασαν στη συνέχεια τους νεοσύλλεκτους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό προκειμένου να μη γίνουν γνωστά τα αναφερόμενα αδικήματα, ενώ τους απείλησαν ότι δεν θα λάβουν τον τιμητικό μπλε μπερέ και ότι θα αποταχθούν από το σώμα αν μιλήσουν.

Τα 10-15 άτομα της φρουράς διακομίσθηκαν στο 401 στρ. νοσοκομείο Αθηνών, προς εξέταση και θεραπεία λόγω των εγκαυμάτων που υπέστησαν από την επί 1ας ώρας και 30 λεπτών αδικαιολόγητης έκθεσης στον ήλιο κοιτώντας κατάματα αυτόν κατόπιν της διαταγής, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, στις 18 Αυγούστου έγινε καταγγελία στην Εισαγγελέα υπηρεσίας του τακτικού στρατ. δικαστηρίου Αθηνών και διενεργείται ΕΔΕ.

Πηγή: ereportaz.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37