search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50
MENU CLOSE

Απόγνωση στην Τουρκία: Κατέρρευσε ο τουρισμός, μείον 80% τον Ιούλιο

24.08.2020 16:37
Απόγνωση στην Τουρκία: Κατέρρευσε ο τουρισμός, μείον 80% τον Ιούλιο - Media
 
H πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η αλλοπρόσαλλη πολιτική Ερντογάν, σε συνδυασμό με την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα, προκάλεσας ελεύθερη πτώση τον τουρκικό τουρισμό.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν επισήμως τη Δευτέρα, οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν την τουρκική επικράτεια κατά το μήνα Ιούλιο μειώθηκαν κατά 86% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.
 
Σε ότι αφορά τα απόλυτα νούμερα, τον περσινό Ιούλιο έφτασαν στην Τουρκία 6,62 εκατομμύρια τουρίστες ενώ φέτος, κατά τον ίδιο μήνα, μόλις 932.927 άτομα.
 
Σε επίπεδο χρονιάς, η τουριστική κίνηση κατά το πρώτο επτάμηνο παρουσιάζει πτώση κατά 78% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρά τα μέτρα που πήρε η τουρκική κυβέρνηση.
 
Οι τουρίστες που στήριξαν περισσότερο την τουρκική τουριστική βιομηχανία κατά το μήνα Ιούλιο ήταν οι Γερμανοί, όμως λόγω του κορωνοϊού οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών μειώθηκαν κατά 77%.
 
Κατά την περσινή χρονιά ο τζίρος των τουρκικών τουριστικών επιχειρήσεων ανήλθε στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια με 45,1 εκ. επισκέπτες. Το φετινό νούμερο εννοείται ότι θα είναι κατά πολύ μειωμένο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:50