search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Το TikTok… πήρε το όπλο του: Κατέθεσε την αγωγή κατά της κυβέρνησης Trump

24.08.2020 18:49
Τσάκωσε στα πράσα άνδρα που τη βιντεοσκοπούσε ενώ φορούσε ρούχα στο δοκιμαστήριο (Video)  - Media
 
Όπως το είχε προαναγγείλει, η TikTok (θυγατρική της κινεζικής εταιρείας ByteDance) προχώρησε σε αγωγή κατά της κυβέρνησης του Donald Trump για το εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες με σκοπό να απαγορεύσει τη λειτουργία της δημοφιλούς εφαρμογής στις ΗΠΑ.
 
«Η κυβέρνηση αγνόησε τις επανηλλειμένες προσπάθειές μας για να διευθετήσουμε τις όποιες ανησυχίες της, προσπάθειες που έγιναν καλή τη πίστει. Η αγωγή που καταθέτουμε δεν είναι κάτι που αποφασίσαμε χωρίς να το σκεφτούμε, παρόλα αυτά, αισθανόμαστε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας, όπως και αυτά των εργαζόμενων και της κοινότητας των χρηστών μας», αναφέρει η εταιρεία.
 
Η TikTok αναφέρει στην αγωγή της πως η κυβέρνηση Trump παραβιάζει τις διαδικασίες προστασίες, υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των κανονισμών επιβολής κυρώσεων και δεν παρέχει καμία απολύτως απόδειξη για τα όσα ισχυρίζεται. Υποστηρίζει, επίσης, πως ο Donald Trump αγνόησε τη συνεργασία της TikTok με την Επιτροπή Εξωτερικών Επενδύσεων των ΗΠΑ, η οποία εξετάζει συγχωνεύσεις και εξαγορές όπως αυτή της εφαρμογής Musical.ly από τη ByteDance που μετονομάστηκε σε TikTok στις ΗΠΑ.
 
«Το εκτελεστικό διάταγμα του Donald Trump δεν βασίζεται σε καλόπιστες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, κάτι που έχουν επισημάνει ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες τέτοιων θεμάτων και μάλιστα εξέφρασαν αμφιβολίες για τη γνησιότητα του στόχου του», τονίζεται, ενώ μέσα στη δικογραφία, η TikTok τονίζει μεταξύ άλλων πως η εφαρμογή αποτελεί «εκφραστικό μέσο επικοινωνίας» που προστατεύεται από την Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ.
 
Πηγή: techgear.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26