search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Ανατ. Μεσόγειος: Διαδοχικές συζητήσεις Τραμπ με Μητσοτάκη και Ερντογάν για την αποκλιμάκωση της έντασης

27.08.2020 04:46
Ανατ. Μεσόγειος: Διαδοχικές συζητήσεις Τραμπ με Μητσοτάκη και Ερντογάν για την αποκλιμάκωση της έντασης - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε χθες Τετάρτη διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, τόσο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Στο πλαίσιο αυτής, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με Ερντογάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με  ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας, συζήτησαν τηλεφωνικά χθες Τετάρτη για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ερντογάν υποστήριξε στη συνομιλία του με τον Τραμπ ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιουργεί αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Του υπογράμμισε δε ότι η Άγκυρα θα αποδείξει με «συγκεκριμένες ενέργειες» τη βούλησή της για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την έναρξη διαλόγου για το ζήτημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28