search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:11
MENU CLOSE

Έπιασαν τον «μεγάλο»

14.09.2012 12:30
Έπιασαν τον «μεγάλο» - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και των εμπόρων του θανάτου συνεχίζεται αμείωτος στο Μεξικό με τις κυβερνητικές αρχές να καταφέρνουν δύο σημαντικά χτυπήματα μέσα στην εβδομάδα.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και των εμπόρων του θανάτου συνεχίζεται αμείωτος στο Μεξικό με τις κυβερνητικές αρχές να καταφέρνουν δύο σημαντικά χτυπήματα μέσα στην εβδομάδα.

Τη Δευτέρα το Ναυτικό συνέλαβε τον Μάριο Καρδένας ή «Χοντρό», υπαρχηγό του καρτέλ του Κόλπου του Μεξικού και την Πέμπτη προχώρησε ακόμη περισσότερο αφού έπιασε τον αρχηγό Χόρχε Καστίγιο.

Ο Καστίγιο ήταν επί σειρά ετών ο επικεφαλής στο καρτέλ του Κόλπου του Μεξικού που έκανε εμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές, εμπόριο γυναικών, δολοφονίες και άλλες αγαστές πράξεις.

Ο 41χρονος «νονός» συνελήφθη στην πόλη Ταμπίκο στην βορειοανατολική πλευρά της χώρας και δεν αντιστάθηκε καθόλου κατά την επιδρομή των κομάντος του Ναυτικού. Πράγμα αξιοπερίεργο αφού την προηγούμενη φορά που οι αρχές έφτασαν κοντά στο να τον συλλάβουν, το 1999, ο Καστίγιο έβαλλε κατά των πρακτόρων της αμερικανικής υπηρεσίας ναρκωτικών με Καλάσνικοφ. Για αυτό το λόγο μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έδινε αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σύλληψη του.

Προφανώς το ποσό έπαιξε ρόλο αλλά η ουσία είναι πως η προσπάθεια του προέδρου του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν να ξεβρομίσει τον τόπο αποδίδει καρπούς. Από τους 37 βαρόνους των ναρκωτικών που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κυνηγήσει το 2009, οι 20 έχουν συλληφθεί ή έχουν αναχωρήσει από τον μάταιο τούτο κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:10